Přejít k hlavnímu obsahu

Tier 1 poprvé před publikem. Který z nejlepších týmů světa pozvedne pohár?

21. 7. 2022 | 12:19 VALORANT Preview
Stage připravena, diváci naladěni. Co je ale velkou neznámou, jsou výkony celků jako takových. Čtyři týmy, z nichž jen hrstka hráčů má zkušenosti s hraním před diváky na pódiu. V kodaňském Fóru v pátek započne vrchol VALORANT Masters!
Zbylé týmy na VALORANT Masters Copenhagen
Zbylé týmy na VALORANT Masters Copenhagen
Zdroj: VCT

Čest odehrát historicky Tier 1 zápas před publikem budou mít ti nejlepší. Na Masters v Reykjavíku pozvedli cenou trofej OpTic Gaming a nyní jsou jen dva krůčky od pozvednutí další. Na pódiu ale nebudou sami, protože neuvěřitelnou sezónu zažívá singapurská sestava Paper Rex. Controller týmu Aaron „mindfreak“ Leonhart má dokonce nejlepší K/D ratio z celé soutěže a v tabulce produktivity ztrácí Jing Jie „Jinggg“ Wang na první místo pouhý bod. Jak se s nimi veterán Pujan „FNS“ Mehta a jeho parťáci vypořádají?

V boji o přežití se už počtvrté v tomto splitu utká nejlepší evropské duo. Fnatic porazili FunPlus Phoenix ve druhé polovině sezóny pokaždé a pustili při tom jedinou mapu. Jenže když se tady v Kodani s někým fénixové potkali podruhé, soupeře smetli a poslali domů. Pro většinu hráčů to také bude premiéra na pódiu před burácejícím davem. FPX mají na turnaji odehráno suverénně nejvíce map (15), ale bojovali, aby se dostali až sem. Ardis „ardiis“ Svarenieks je navíc momentálně nejužitečnějším hráčem turnaje. Fnatic měli také na mále, ale nakonec se do Fóra vecpali. Komu se podaří ukončit letní sezónu jako evropská jednička?

Program začíná v pátek 22. července v 17:00, tak si nenechte ujít špičkový VALORANT na oficiálním streamu. Sobota bude ve znamení hledání druhého finalisty a neděle celé kodaňské klání uzavře.

playoffs
playoffs
Zdroj: VCT
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.