Přejít k hlavnímu obsahu

Česká reprezentace si z IIHF Mistrovství světa odnáší parádní bronzové medaile

21. 7. 2022 | 19:38 NHL Reportáž
Mistrovství světa reprezentací v NHL 22 má za sebou finálový víkend. Po předchozí senzační výhře nad Kanadou nedokázalo české duo překvapit i druhý zámořský víkend a na turnaji tedy končí s bronzem. I to je však pro Adama „Dzouvi“ Menšíka a Josefa „Pepcastachurcik“ Stachuru parádní úspěch. „Byla to pro mě velká čest“, hodnotí šampionát první jmenovaný.
Dzouvi a Pepcastachurcik
Dzouvi a Pepcastachurcik
Zdroj: IIHF

Semifinálová série Česka proti USA začala prohrou Dzouviho 0:3 proti Davidu „JrPense“ Roebuckovi. Vstřelit gól se nepodařilo ani Pepcastachurcikovi proti Josephu „Josem“ Olmsteadovi. Hrozivé skóre 0:7 bylo doplněné faktem, že Stachura ani jednou nevystřelil na bránu. Američanům už stačilo jenom nebláznit.

Jedinou výhru v semifinále pro český nároďák vybojoval ve třetím zápase Menšík. Hráč pardubického týmu Dynamo Eclot dotáhl zápas proti JrPensovi do prodloužení a díky přečíslení vybojoval alespoň dílčí úspěch. Série byla zakončena další prohrou Oceláře z Třince Stachury a Češi padli celkovým poměrem 4:12.

„Příliš se nám nedařilo. Druhá polovina série byla z naší strany lepší, bohužel to na dohnání ztráty nestačilo. Rád bych poděkoval fanouškům, kteří nás po celou dobu turnaje podporovali,“ hodnotil Menšík pro portál Hokej.cz. „Před turnajem jsme si dali za cíl skončit v TOP 3. Tím, že se nehrálo o třetí místo, jsme tedy naplnili svá očekávání. Celkově jsem s turnajem spokojený,“ více se virtuální hokejista rozpovídal pro web svého týmu DNE.

Zkušený hráč se rozpovídal také o hraní za národní tým: „Byla to pro mě velká čest. Díky reprezentaci, jsem byl poprvé s Pepou spoluhráč a ne rival. Doufám, že se taková možnost objeví v budoucnu zase. Miluju výhry a nerad prohrávám. Příští rok se chci znova dostat do top 8 v GWC a vyhrát všechno, co bude možné,“ doplnil Dzouvi.

„Chtěl bych všem poděkovat za obrovskou podporu. Psalo mi hodně lidí, že nám drží palce a to mě hnalo k tomu, udělat co nejlepší výsledek. Věřím, že jsme nikoho nezklamali a příště to bude zase o něco lepší,“ vzkázal na závěr.

Závěrečný víkend IIHF Mistrovství světa nebyl pouze o dvou semifinálových duelech, ale samozřejmě také o finálovém zápase o titul. Obhájci prvenství z Finska se s USA rvali opravdu statečně, a rozhodnout musel až zlatý gól v prodloužení. Bývalý hráč Sampi Erik „EKI“ Tammenpää rozhodl finále a po právu byl zvolen MVP turnaje.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.