Přejít k hlavnímu obsahu

Největší hvězdy: Které hráče musíte v play-off VALORANT Masters sledovat?

22. 7. 2022 | 12:10 VALORANT Preview
Když se tvoří sestava týmu, je důležité mít nejen dobré a užitečné hráče, ale také to musí šlapat dohromady. Chemie je lepivo těch nejlepších týmů. Nicméně může nastat situace, která jednoho pozvedne nad ostatní. Kteří jednotlivci se v Kodani předvádí v té nejlepší formě?
OPTG Crashies
OPTG Crashies
Zdroj: VCT

FunPlus Phoenix

Čtyřiadvacetiletý lotyšský střelec Ardis „ardiis“ Svarenieks je nejdůležitějším článkem sestavy. Největší komfort cítí na Chamberovi, ale viděli jsme ho i na jiných agentech, a slabší výkony rozhodně nepodával. Svůj tým navíc podržel v situacích, které by nikdo jen tak nezvládl. V Kodani také nezahálí a v soutěži nikdo nenastřílel více killů než on, za což ale může i vysoký počet odehraných map.  Právě fakt, že se svým týmem ušel nejdelší cestu, je ještě více šokující, když ho vidíme i v čele žebříčku produktivity s 263 ACS!

FPX aardis
FPX aardis
Zdroj: VCT

Paper Rex

Singapurská organizace vyslala neuvěřitelnou delegaci, ze které je asi úplně nejobtížnější vybrat jediného hráče. Každý v týmu má důležitou úlohu a plní ji na výbornou. Ale pokud je někdo, kdo má na svědomí tolik vyhraných kol, tak to bude Aaron „mindfreak“ Leonhart. Dvaadvacetiletý talent z Indonésie ve své regionální lize sice válel, ale tady dokonce předčil úplně všechny v K/D ratiu i KDA. Navíc zaznamenal nejvíce úspěšných clutch momentů z celé akce, což se stalo osudné už dvěma týmům, se kterými se utkali.

PX mindfreak
PX mindfreak
Zdroj: VCT

OpTic Gaming

Momentálně nejúspěšnější celek má hvězdu, který svítí nejjasněji právě na mezinárodních turnajích. Když je Kanaďan Jimmy „Marved“ Nguyen vypuštěn na Tier 1 soutěž, je k nezastavení. V mnoha ohledech ho lze přirovnat k jeho indonéskému soupeři. Oba mají funkci Controllerů a oba jsou ve stěžejních situacích prvkem, který získá jeho týmu potřebná kola. MVP minulého Masters je už i teď  statisticky nejužitečnějším hráčem celé sestavy, ale jeho odraz v zrcadle jménem mindfreak ho dnes vyzve na souboj. Bitva se blíží!

OPTG Marved
OPTG Marved
Zdroj: VCT

Fnatic

Fnatic mají samá hvězdná jména, ale přesto bychom si dovolili zmínit jedno, kterým není Nikita „Derke“ Sirmitev. Životní turnaj totiž hraje pětadvacetiletý kapitán Jake „Boaster“ Howlett. Britský IGL diktuje, co tým hraje, a ví všechno, co nepřítel chystá. Na scéně je jen minimum lidí, kteří mají o hře a jejich hráčích takový přehled. Jako třešničku na dortu má individuální formu jako nikdy předtím a často se dere i na vrchol tabulky střelců. Bez kapitána by tato loď ztratila kurz, a proto je nejcennějším článkem evropské mašiny.

FNC Boaster
FNC Boaster
Zdroj: VCT
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.