Přejít k hlavnímu obsahu

Zápas týdne! Fnatic v čele s Humanoidem vyzvou Patrikův tým Excel!

22. 7. 2022 | 14:19 League of Legends Preview
Tento pátek startuje druhá polovina letního splitu. Všichni čeští a slovenští hráči se momentálně dělí o stejnou třetí pozici se skóre 5-4 na zápasy. Pomalu přituhuje, do play-off sice postoupí šestice nejlepších celků, ale nikdo ještě není ze hry. Co nás čeká pátý týden v LEC?
FNC Humanoid a XL Patrik
FNC Humanoid a XL Patrik
Zdroj: LEC

Ve druhé polovině letního splitu nás čekají odvetné zápasy. Matyáš „Carzzy“ Orság se na úvod postaví proti svému bývalému týmu MAD Lions, který momentálně okupuje druhou pozici. Vitality to teď celkem šlape, potvrdit formu budou chtít i další den proti Matúši „Neon“ Jakubčíkovi v drese Misfits. Ten má za sebou sérii vítězství, ale jestli se mu podaří ji protáhnout až do soboty, si musíme počkat, protože dnes ho čeká jiné české AD Carry. Excel s Patrikem „Patrik“ Jírů měl krušný minulý týden, jelikož si nepřipsal ani bod.

Oba hrací dny mají v programu stejného zakončovatele. Fnatic, kde působí Marek „Humanoid“ Brázda, potkal minulý týden stejný osud jako Patrika. Dnes ho navíc čeká lídr tabulky Rogue. Pokud by se oběma českým hráče ale stále nedařilo, sobotní klání určitě kletbu prolomí, tedy pouze pro jednoho. Dva čeští profíci se totiž potkají na stage v zápase týdne, který celý pátý hrací víkend zakončí! Týmy navíc nyní bude popohánět fakt, že Evropa bude mít letos na Worlds 2022 hned 4 sloty.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.