Přejít k hlavnímu obsahu

Perfektní týden pro Patrika! Humanoid se naopak trápí a je opět bez bodů

24. 7. 2022 | 11:17 League of Legends Reportáž
Vstup do druhé poloviny letního splitu se českým hráčům povedl tak napůl. Excel s Patrikem byli k nezastavení a odnesl to nejen Humanoid, ale i slovenská hvězda Neon. Rogue byli po dlouhé vítězné šnůře zastaveni sestavou G2, kteří se tak derou zpět na vrchol. Čeho dalšího jme byli svědky v pátém týdnu LEC?
Patrik a diváci v LEC studiu
Patrik a diváci v LEC studiu
Zdroj: LEC

Pro Team BDS, nejnovějšího člena LEC, to byl osudný týden, jelikož po dalších dvou prohrách již nemají dále šanci na play-off. Dvě porážky si také připsal Matúš „Neon“ Jakubčík v dresu Misfits. V pátek nestačil na Excel v čele s Patrikem „Patrik“ Jírů a v sobotu zase podlehl Vitality, kde působí Matyáš „Carzzy“ Orság. Obě české ADC si se svým slovenským soupeřem poradili a připsali si tak cenný bod do tabulky. Carzzy si ale připsal tento týden pouze jeden, protože v nejvyšší evropské lize nabírá formu jeho bývalý tým MAD Lions, který se tak dotáhl na Rogue v čele tabulky.

Zato Patrik, který si připsal další MVP ocenění, válel a v zápase týdne naprosto zdecimoval Fnatic, kde své umění prezentuje  Marek „Humanoid“ Brázda. Češi si to v jednu chvíli rozdali přímo na midu, ale jako lepší se ukázal právě Patrik. Českému midaři se vůbec nedaří, jeho tým si připsal už čtvrtou prohru v řadě, protože den předtím je v napínavé bitvě pokořila sestava Rogue. Úspěšný týden mají za sebou také G2 Esports, kteří ukončili své trápení. Nejprve srazili na kolena Astralis díky fantastickému backdooru, a poté ukončili vládnutí tabulky ze strany Rogue, kteří po čtyřech týdnech také okusili chuť porážky. Tabulka ale zůstává neuvěřitelně napínavá!

Štítky: LEC, Patrik, Neon, Carzzy, Humanoid
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.