Přejít k hlavnímu obsahu

29 milionů korun. Twistzz se stal nejúspěšnějším hráčem ze Severní Ameriky

24. 7. 2022 | 14:00 Counter-Strike 2 Zajímavost
Russel „Twistzz“ Van Dulken se po triumfu na IEM Cologne stal nejúspěšnějším CS:GO hráčem ze Severní Ameriky, předběhl tak dlouholetého krále Jackyho „Stewie2K“ Yipa. Twistzzův tým FaZe Clan má navíc před sebou ještě druhou polovinu sezóny a šancí na další úspěchy ještě bude mnoho.
FaZe Clan Twistzz
FaZe Clan Twistzz
Zdroj: PGL Esports

Twistzz dlouhé roky patřil mezi největší hvězdy severoamerické scény. Po působení v TSM a Misfits zakotvil v týmu Liquid, kde začal sbírat jeden úspěch za druhým. Liquid jsou vůbec jediným držitelem ultimátního Intel Grand Slamu, který navíc získali v rekordně rychlém čase. Právě tady se Twistzz potkal se Stewie2K, jenž dlouho platil za nejúspěšnějšího NA hráče historie. Počínaje tímto červencem už to ale neplatí.

22letý kanadský hráč se na začátku loňského roku přesunul do Evropy a posílil FaZe Clan. Tohle rozhodnutí bylo pro jeho budoucí kariéru přelomové, protože opustil potápějící se scénu a mohl se nadále rozvíjet v jednom z nejambicióznějších týmů na scéně. Vše do sebe konečně zapadlo v letošním roce, kdy FaZe vyhráli IEM turnaje v Katovicích i Kolíně nad Rýnem, k čemuž se Twistzz stal prvním Major králem z Kanady.

Díky těmto triumfům si FaZe letos přišli už na pořádný balík peněz. Hráči se v žebříčcích vyhraných prize money posouvají stále výše, po kapitánovi Finnu „karrigan“ Andersenovi se do nejlepší desítky historie CS:GO dostal také Twistzz. Po výhře v Kolíně nad Rýnem definitivně Twistzz přeskočil také Stewieho, čímž se stal i statisticky tím nejlepším hráčem severoamerické scény. Zatímco Stewie2K na další světový titul čeká již tři roky, tak nadaný Kanaďan do sbírky k Intel Grand Slamu přidal všechny nejprestižnější trofeje.

Za svoji kariéru si pouze na turnajích Twistzz vydělal 1 207 293 dolarů, na čtvrtinu této sumy si přitom přišel jen v letošním roce! Nebýt Intel Grand Slamu, tak by již nyní šlo o finančně nejúspěšnější rok kariéry. FaZe však před sebou mají ještě polovinu sezóny a dá se očekávat, že Twistzz a spol. budou zářit nadále.

Letošní výhry FaZe Clanu: