Přejít k hlavnímu obsahu

Kdo získá korunu VALORANT Mastera? Naděje Evropy versus jihovýchodní Asie!

24. 7. 2022 | 15:08 VALORANT Preview
Historický okamžik čeká dnes desítku hráčů a statisíce diváků. V Kodani se totiž odehraje úplně první grandfinále před živým publikem. Proti sobě se představí celky FunPlus Phoenix a Paper Rex, ani jeden z týmů se takhle daleko a vysoko nikdy nepodíval, takže je jasné, že motivace bude na maximu. Kdo vystoupá až na vrchol pozvedne titul Masters nad svou hlavu?
Paper Rex vs. FunPlus Phoenix
Paper Rex vs. FunPlus Phoenix
Zdroj: VCT

Dnes to vypukne. Závěrečné klání celé VALORANT Masters rozhodne o nejlepším týmu této části sezóny, než vše vyvrcholí světovým šampionátem. Pro oba účastníky finále je to historický okamžik. Region jihovýchodní Asie dokonce vyhlíží historický úspěch pro celý svůj esport. VALORANT Champions Tour doposud vládly západní organizace a do finále se tamní tým podívá poprvé. A jde rovnou před publikum!

playoffs
playoffs
Zdroj: VCT

Singapurská organizace Paper Rex na mezinárodní scéně zatím prohrála pouze dvakrát, a to jen s japonským či korejským soupeřem. Tady v Kodani zatím pustili jedinou mapu a vypadají famózně. Jason „f0rsakeN“ Susanto a Jing Jie „Jinggg“ Wang se předbíhají v tabulce produktivity, zatímco loď kormidluje Khalish „d4v41“ Rusyaidee. Jejich spoluhráči také každým zápasem získávají větší odvahu a prodírají se nahoru. Sami hráči prozradili, že si sem přišli turnaj užít, cíl mají splněný. Taková aura očividně dělá divy.

Jejich oponentem bude rozjetá sestava FunPlus Phoenix. Když se evropská posádka pod taktovou veterána Kyryla „ANGE1“ Karasova dostane do lower bracketu, tak nezná slitování a je k nezastavení. Výkony každého hráče, ať už to byl Dmitry „SUYGETSU“ Ilyushin nebo Andrey „Shao“ Kiprsky, v posledních kláních jdou stále výše a ke kapitulaci donutily hned několik favoritů na cennou trofej Masters. Nejobtížnější úkol je ale teprve před nimi. PRX si získali fanoušky po celém světě, dokáží je FPX v boji o titul umlčet?

Začínáme dnes v 17 hodin, tak dobrý VALORANT jsme ještě vidět nemohli! Dočkáme se všech pěti map?

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.