Přejít k hlavnímu obsahu

Český střelec prodlužuje kontrakt v prestižní organizaci. Nemohu být vděčnější, říká

26. 7. 2022 | 10:00 VALORANT Přestup
Jeden z nejlepších nejen českých, ale i evropských hráčů si nebude hledat nové angažmá. Po roce působení v německé organizaci BIG je spokojen a hodlá zůstat. Smlouva je prodloužena a Twisten bude dále střílet mezi evropskou elitou.
VALORANT sestava BIG
VALORANT sestava BIG
Zdroj: BIG

Dnes už osmnáctiletého českého talenta Karla „Twisten“ Ašenbrenera naverbovala před téměř dvěma lety eSuba. Následně si zkusil dres Entropiq, ale nakonec zakotvil v zahraničí, v německé organizaci BIG. Pod vedením finského trenéra Jiriho „KUNDIKUNDI“ Honkaly si se svými spoluhráči vyzkoušel tu nejvyšší evropskou ligu, kde ale jeho tým čeká ještě dost práce, která by konečně otevřela alespoň bránu do play-off.

Český hráč je s momentálním prostředím nadmíru spokojený a vychvaluje nejen spoluhráče, ale také kompletní personál. „Nemohu být vděčnější,“ prohlašuje a doplňuje své oznámení také tou nejdůležitější informací. „S potěšením mohu říci, že jsem již prodloužil svou BIG smlouvu,“ raduje se Twisten.

BIG na palubě s Twistenem vyhráli několik regionálních turnajů a postoupili až do samotné ligy Challengers. Bohužel zatím nebyla oznámena jakákoliv struktura soutěží po frančízingu, která po letošním světovém šampionátu nastane. Nelze tak ani s jistotou říci, v jaké lize bude sestava působit. Rozhodně ale bude připravena vyhrávat. Jeden z nejnovějších přírůstků do týmu, Alessio „musashi“ Xhaferi, je dokonce momentálně nejlepším hráčem na serveru. Teď už nám zbývá jen čekat, co si pro nás Riot Games připraví!

Štítky: BIG, Valorant, Twisten
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.