Přejít k hlavnímu obsahu

VRL Finals: Jak si český mistr Španělska povede v boji o skoro 4 miliony korun?

27. 7. 2022 | 08:00 VALORANT Preview
Španělská regionální liga je domovem hned několika českých hráčů. Tamní komunita miluje VALORANT a hra je podporována také spoustou osobností. Fotbalová hvězda Casemiro má například svou vlastní organizaci Case Esports, ve které právě působí jeden z českých střelců. A co víc, jakožto šampion ligy bude mít tu čest vyzvat ostatní vítěze regionálních soutěží!
Štěpán "Ambi" Beránek
Štěpán "Ambi" Beránek
Zdroj: VLR.gg

Než se Štěpán „Ambi“ Beránek usadil ve španělské organizaci, měl tuzemské angažmá v týmu Sampi. Pak ale vyrazil za hranice a půl roku oblékal dres Vodafone Giants, kde už si vyzkoušel, jaké to je čelit těm nejlepším evropským celkům. Nakonec se usadil v poměrně nové organizaci založené fotbalistou bílého baletu. Kvalifikace mezi evropskou smetánku mu sice jen tak tak nevyšla, ale přesto válel ve španělské lize. V jarním splitu se musel spokojit se stříbrem, ale tentokrát už nechyboval a vystoupal na nejvyšší stupínek.

Jako odměnu dostane šanci zabojovat na VRL: Finals, která je složena pouze z vítězů regionálních lig z celé Evropy. Mezi tento výběr to bohužel z VRL East: Surge nedotáhl žádný český tým, jako ENTERPRISE či Entropiq, nebo další český hráč. Sedm celků se popere o skoro 4 miliony korun, bohužel ale jen online.

Program bude zahájen ve čtvrtek v 16:00, kdy Case Esports s českým hráčem nastoupí proti ostrovní organizaci Excel Esports, tedy týmu, který jim při posledním střetu odepřel přístup do Challengers. Vrátí mu to tentokrát sestava s Ambim na palubě? Jejich skupinu posléze doplňují Team Vitality a TENSTAR.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.