Přejít k hlavnímu obsahu

Misfits končí v LEC. Úspěšná organizace prodala své místo španělskému celku

27. 7. 2022 | 18:16 League of Legends Přestup
Misfits Gaming je jednou z hlavních organizací na evropské scéně League of Legends od roku 2017. Od roku 2023 však nebude součástí LEC a nejvyšší evropskou soutěž opustí. Novým desátým celkem se stal Team Heretics.
Mistfits Gaming
Mistfits Gaming
Zdroj: LoL Esports

UPDATE: O celku, který bude v roce 2023 nastupovat v LEC, je jasno. Informace portálu blix.gg byla potvrzena Riot Games a v LEC se nově představí Team Heretics. Mančaft, který se momentálně nachází na druhém místě španělské regionální ligy, jde o úroveň výš.

Všichni fanoušci LFL a hlavně Karmine Corp, kde působí hvězda Martin „Rekkles“ Larsson, budou zklamáni. Obrovsky populární tým nebyl ve hře o volný slot. Modrá zeď se dožadovala místa v lize již od jejich rychlého vzestupu ke slávě na regionální esportové scéně.

V podobné situaci byl také španělský tým KOI, založený bývalým profíkem, nyní streamerem Ibaiem Llanosem spolu s fotbalistou Gerardem Piquém z FC Barcelona.

První spekulace týkající se Misfits, opuštění LEC a hledání náhradníka se objevily od Brieuca Seegera z portálu Upcomer a bývalého reportéra Esportsmaniacos Erose.

Pokud Misfits skutečně opustí LEC, znamenalo by to konec šestiletého běhu jako jedna z nejuznávanějších organizací v Evropě. Jejich nejlepší výkon byl v roce 2017, kde bojovali jako nejlepší evropská trojka a dokonce donutili legendární SKT k pěti zápasům v prvním kole vyřazovací fáze mistrovství světa.

Elitní evropskou ligu už minulý rok opustila organizace Schalke 04, která měla finanční problémy. Svoje místo prodala za více než 700 milionů korun.

Štítky: LEC, Misfits Gaming
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.