Přejít k hlavnímu obsahu

Counter-Strike vypadá oproti Valorantu jako vtip, hodnotí Shroud

Na pokraji svého profesionálního VALORANT debutu pro populární tým Sentinels, pět let po odchodu z Counter-Strike scény, hvězda Twitche Michael „Shroud“ Grzesiek prohlásila, že střílečku od Riot Games je mnohem těžší hrát. Je tomu skutečně tak?
Shroud
Shroud
Zdroj: SENTINELS, Riot Games

Kontroverzní Shroudovo prohlášení je v rozporu s názorem, který vyjádřil v minulosti. V roce 2020 řekl, že je VALORANT jednodušší, protože mapy méně rozptylují a o měsíc později řekl, že mají dokonce i nižší strop dovedností. Jenže poté, co investoval do střílečky od Riotu tisíce hodin na svém streamu a připojil se k profesionálnímu týmu, změnil názor. Nyní, když je z hlediska dovedností na absolutním vrcholu, se jeho pohled úplně obrátil.

„Tato hra je těžká. CS:GO vypadá ve srovnání s Valorantem jako vtip, to vám říkám,“ pronesl poté, co ho náhodný hráč během svého streamu naprosto zesměšnil svým výkonem. „Není tam žádné přikrášlení nebo něco podobného. Tahle hra je prostě těžká.“

Po chvilce přemýšlení se mu vybavilo dávné prohlášení o tom, co říkal o dovednostech mezi hrami. „Zajímalo by mě, jestli je to těžké, protože všichni jsou tak dobří, a všichni jsou tak dobří, protože ta hra je pravděpodobně jednodušší,“ dodal. „Možná proto je těžší, čímž udržuje laťku vysoko.“

Více to nerozváděl. Jeho postoj však může být způsoben tím, že VALORANT má třídy a schopnosti jako Overwatch , zatímco CS:GO ne, což přidává větší hloubku.

„Lidský aimbot“ stále většinu času ničí své protivníky, o čemž svědčí záznamy na streamech. Je však skálopevně přesvědčený, že VALORANT je obtížnější než CS:GO, bez ohledu na to, jaký by mohl být skutečný důvod. Jeho týmu Sentinels ve scrimech prý daří dobře, ale jeho schopnosti budou důkladně otestovány za několik dní na poslední možné kvalifikaci na mistrovství světa.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.