Přejít k hlavnímu obsahu

ENTERPRISE zvládli baráž a příští sezónu si opět zahrají regionální ligu Surge!

28. 7. 2022 | 13:37 VALORANT Reportáž
Letošní sezónu zakončily české mančafty smolně. Entropiq završili působení v regionální lize Surge jako poslední a tým propustili. ENTERPRISE skončili v baráži, která měla rozhodnout, zda se mezi nejlepšími celky regionu udrží. To se povedlo a Česko tak bude mít opět zastoupení v B-tier lize.
ENTERPRISE VALORANT
ENTERPRISE VALORANT
Zdroj: ENTERPRISE esports

ENTERPRISE při svém debutu v lize Surge váleli, ale v druhé polovině základní části ztratili dobrou pozici a nakonec skončili až sedmí, což znamenalo nejistotu účasti v příští sezóně. Pilný trénink českou sestavu zachránil, i když velmi dramaticky. Vyzyvatel, který si dělal naděje na spot českých střelců, byl vítěz druhého Monthly Cupu a bronzový tým z turnaje VALORANT East: United, odkud před půl rokem ENTERPRISE postoupili.

Jejich soupeř se ale také potýkal s problémy, kterým dnes čelí spousta cestujících hráčů. V předchozí soutěži jej opustili dva hráči, protože se na LAN akci nemohli kvůli vízum dostavit. Náhrada doplnila původní sestavu, tu nyní tvoří izraelská pětice Elite Kosher Bananas. Ta české hráče donutila dokonce k pěti mapách, ale zvrátit úspěch ENTERPRISE nedokázala. Česká organizace tak bude součástí VRL Surge i v příští sezóně. Uvidíme tedy, co se za tu dobu stane se soupiskou a jestli se týmu podaří udržet Alexe „alexiiik“ Havláska.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.