Přejít k hlavnímu obsahu

Brilantní Dynamo Eclot a šťastná eSuba. Hitpoint Masters čeká play-off

29. 7. 2022 | 11:35 League of Legends Reportáž
Nejvyšší tuzemská soutěž v League of Legends má za sebou základní část a připravuje se na play-off. Do toho postoupila čtveřice týmů v čele s Dynamem Eclot. Na druhé straně tabulky se krčí Dark Tigers s jedinou výhrou. Začátek vyřazovacích bojů je naplánován na 7. srpna. Kdo se podívá do Evropy?
Sestava Dynama Eclot
Sestava Dynama Eclot
Zdroj: Dynamo Eclot/koláž PLAYzone

Čtrnáct kol Hitpoint Masters určilo nejlepší domácí mančaft před play-off. Tím se stalo s jedinou prohrou na svém kontě Dynamo Eclot.

Pardubický celek neměl konkurenci. Během celého průběhu základní části neslavil vítězství jen v zápase proti BRUTE. Jinak to byla krasojízda v podání DNE. „Škoda, že jsme prohráli proti Brute, ale co se dá dělat,“ hodnotil dosavadní Summer Split ADC v červeném Dominik „Reedfoo“ Kitler.

Cíl v play-off je pro Dynamo Eclot, stejně jako pro všechny ostatní, jasný - postup do Evropy. European Masters jsou vrcholem pro mančafty z regionálních lig. Ta česko-slovenská má v kvalifikaci dva sloty, jen finalisté se tak budou radovat.

Tabulka základní části Hitpoint Masters
1.Dynamo Eclot13-1
2.Entropiq11-3
3.SINNERS9-6
4.eSuba7-7
5.Cryptova7-7
6.BRUTE6-8
7.Inside Games2-12
8.Dark Tigers1-13

Postup favoritů i trápení DTG

První fázi splitu ukončili na druhém místě s jedenácti triumfy Entropiq. Jasný vládce jarní ligy tentokrát nebyl tak suverénní a do bitvy o přímý postup do finále půjde proti Dynamu Eclot v roli mírného outsidera.

V dolní polovině pavouka se potkají SINNERS a eSuba. První jmenovaný tým se oproti poslednímu splitu posunul a na své konto zapsal devět vítězství. „Modrá krev“ na tom byla hůř a se sedmi výhrami se do poslední chvíle strachovala o postup. Nakonec však čtvrtou příčku před Cryptovou uhájila.

Daleko od play-off nebyli ani BRUTE. Hned čtyři prohrané zápasy proti soupeřům v boji o top 4 však rozhodly o nepostupu.

Na úplném dně konečného pořadí Hitpoint Masters skončila dvojice Inside Games a Dark Tigers. IG vyhráli dvakrát, DTG jen jedinkrát.

EU Masters
EU Masters
: Riot Games

Evropa je blízko

Play-off Hitpoint Masters se ponese především ve znamení boje o European Masters. Soutěž těch nejlepších mančaftů z jednotlivých regionálních lig je motivací pro většinu hráčů na česko-slovenské scéně. Každý se chce ukázat v mezinárodní konkurenci.

Hlavním favoritem na jedno ze dvou postupových míst je Dynamo Eclot. Pro nejlepší tým základní části by bylo obřím zklamáním, kdyby se nepodíval do Evropy. Stejně tak pro Entropiq. SINNERS a eSuba budou kralující dvojici jen těžko zdolávat v BO5 sériích.

Vyřazovací část Hitpoint Masters bude probíhat 7. - 21. srpna. Vysílání přinese oficiální kanál HITPOINT.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).