Přejít k hlavnímu obsahu

Český hráč ovládl skupinu a jeho tým je nyní TOP 10 v Evropě! Míří však ještě výše

1. 8. 2022 | 08:14 VALORANT Reportáž
Soutěž VRL: Finals, kam jsou pozváni jen šampioni regionálních lig, má za sebou úvodní skupinové zápasy a už známe většinu účastníků play-off. Jako vůbec první si postupový spot zajistil tým Case Esports, kde působí český mistr Španělska Štěpán „Ambi“ Beránek. Ten dokázal otočit zápas proti Excel a rozdrtit TENSTAR.
Štěpán „Ambi“ Beránek
Štěpán „Ambi“ Beránek
Zdroj: Case Esports

Organizace založená hvězdným fotbalistou Casemirem zažívá vůbec nejúspěšnější sezónu. VALORANT sestava, jejíž součástí je český střelec Ambi, nejprve dobyla Španělsko a teď dominuje i v Evropě. Ve svém úvodním zápase se Case Esports utkali s ostrovní organizací Excel Esports, která jim při posledním střetu zamezila postup do nejvyšší ligy. Historie se ale neopakovala, přestože první mapa padla ve prospěch šampionům severoevropské ligy. Neuvěřitelně napínavý zápas otočili a dokonale se soupeři pomstili.

Následně také naprosto zdecimovali vítěze Surge, kde soutěžily kompletně české sestavy Entropiq a Enterprise. TENSTAR si na první mapě skoro ani neškrtli, a i když to na druhé vypadalo slibněji, stejně na Ambiho partu nestačili. Case Esports v play-off z druhé skupiny nejprve doplnili FUT Esports a Angry Titans, soupeřem českého hráče bude druhý jmenovaný celek. FUT pak díky dvěma čistým výhrám vyzvou Team Vitality, který vyřadil TENSTAR. Vyřazovací boje startují v úterý, Ambi se do akce dostane v 16 hodin.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.