Přejít k hlavnímu obsahu

V Koreji vládnou Gen.G. T1 nezvládli souboj o první místo, Ruler řádil

30. 7. 2022 | 20:33 League of Legends Reportáž
Boj o trůn v korejské LCK mezi T1 a Gen.G dost možná rozhodl o tom, kdo půjde do play-off nejprestižnější soutěže světa z pozice jedničky. Do konce základní části zbývá několik málo kol, jde do tuhého. Ve formě hrající tým postavený kolem hvězdného ADC Park „Ruler“ Jae-hyuk byl v sérii jasně lepší a nastolil nový řád v LCK.
Park "Ruler" Jae-hyuk
Park "Ruler" Jae-hyuk
Zdroj: Riot Games

Je definitivně zpátky. Park „Ruler“ Jae-hyuk se vrátil do nejlepší formy a znovu drtí konkurenci. 23leté korejské ADC pálí na botlaner ostrými a dělá si co chce. Jako poslední to odnesli jarní králové z T1.

Nejdřív to byl Lucian. Sestava kolem Lee „Faker“ Sang-hyeoka měla napřed, ve 20. minutě to byl náskok čtyř tisíc zlaťáků. Jenže Gen.G se postupně vrátili do hry, ve třicáté minutě zvládli nejdůležitější fight v zápase a postupně získali všechny důležité výhody - Barona i Dragon Soul. To už bylo pro T1 moc a Gen.G šli do vedení 1:0.

Fanoušci, kteří čekali vyrovnanou druhou hru a rozhodnutí v té třetí, byli zklamáni. Gen.G se totiž rozhodli svého protivníka naprosto zničit. Konkrétně se rozhodl Ruler. Do bitvy o třetího draka byl ještě vývoj vyrovnaný, pak se ale ADC Gen.G rozjelo. Zeri rozhodla, během chvilky sundala celou pětici T1. Do pár minut bylo hotovo, 2:0 pro Gen.G.

Pokud se nestane nic neočekávaného, vítěz sobotního zápasu vyhraje základní část LCK. Gen.G jsou ve výborné pozici.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).