Přejít k hlavnímu obsahu

Poslední šance dostat se na mistrovství světa. Bude mít české zastoupení?

7. 8. 2022 | 08:50 VALORANT Preview
Začátkem září startuje největší událost tohoto roku, VALORANT Champions. Istanbul bude hostit nejlepší celky světa a šanci získat si vstupenku má i Ondřej „MONSTEERR“ Petrů. Nebude to mít ale jednoduché, místo pro Evropu zbývá pouze jedno, zatímco adeptů je hned osm. Dostane tak jeho tým Acend možnost obhájit titul z minulého roku?
MONSTEERR
MONSTEERR
Zdroj: Acend Club

Vrchol tohoto roku bude hostit hlavní město Turecka, navíc před živým publikem. Šestnáctka nejelitnějších týmů si to rozdá na druhém mistrovství světa historie. Většina týmů se už kvalifikovala skrze průběžné bodování z letošních soutěží, přesto každý region vyšle ještě minimálně jednoho delegáta. Evropa už má jistou účast FunPlus Phoenix a Fnatic, doplnit je ale může pouze jeden tým.

Český střelec má slušnou šanci se při své první sezóně v nejelitnější lize podívat na nejprestižnější turnaj roku. Navíc má v týmu hned dva mistry světa z minulé sezóny. Před domácí publikum se určitě bude chtít podívat Mehmet Yağız „cNed“ İpek a obhájit titul si přeje Patryk „starxo“ Kopczyński. MONSTEERR do celku zapadl parádně, ale osudnými se jim v domácí lize stali fénixové. Kromě Acend mezi favority patří mančafty Guild Esports, Team Liquid nebo M3 Champions. Překvapit ale může kdokoliv,  motivace dělá své.

Poslední možnost, neboli Last Chance Qualifier, startuje 7. srpna a rovnou se jde na pavouka s dvojitou eliminací. Zápasový program bude zveřejněn už brzy.

playoffs
playoffs
Zdroj: VCT
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.