Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq Prague propouštějí už třetího hráče za 2 týdny. Kdy přijdou nové posily?

31. 7. 2022 | 15:30 Counter-Strike 2 Přestup
Entropiq Prague zažívají turbulentní sezónu. Management organizace se sice rozhodl udržet loňské složení i pro letošek, další výbuch už ale byl konečnou a přišel kolotoč změn. Aktuálně je základní sestava pouze tříčlenná, zatímco se hráči postupně poroučejí i z lavičky.
Simon „KWERTZZ“ Horák
Simon „KWERTZZ“ Horák
Zdroj: PLAYzone / MČR

Entropiq Prague se absolutně nevydařil turnaj Tipsport CS:GO Bratislava, kde vypadli na posledním místě, a odhodlali se k radikálnímu kroku. Mezinárodní cestu odstartoval příchod Michaela „sesL“ Higatzbergera a Jonase „j1NZO“ Jalowského, na lavičku zamířil Jan „HONES“ Urválek a překvapivě i Filip „AJTT“ Dolenský.

Postupem času však přišel další zásah do sestavy a pokus o vzkříšení dřívějších úspěšných výsledků. Matěj „twist“ Petráš na soupisce nahradil Simona „KWERTZZ“ Horáka. Zapomínat nemůžeme ani další pokus v podobě akvizice trenéra, pro něhož šlo o první velkou zkušenost, João „horvy“ Horvatha z Brazílie.

Ani s twistem se ale týmu nezačalo dařit, a proto přišlo očekávané letní vyhodnocení letošního projektu. Zatímco sesL se ujal, tak j1NZO jako druhý zahraniční hráč se v polovině července z týmu poroučel. Kromě něj tým opustil i twist, zatímco KWERTZZ byl dnes oficiálně propuštěn z vězení jménem lavička. Již na konci května si při benchi začal hledat nové angažmá, klidně i zahraniční, ale doposud se mu nezadařilo.

Situace v Entropiq Prague je tedy hodně neurčitá. Letní přestávka tak není obdobím klidu, ba naopak. Tým totiž už nějaký týden hledá ideální posily, které by pražskou sekci opět nasměrovaly tím správným směrem. Jedním z vícera zkoušených hráčů měl být i Andrej „Adejis“ Kameništiak, jenž skončil v Sampi.Tipsport.

Důležité je stále doplnit, že i když je základní sestava aktuálně pouze tříčlenná, tak i po odchodu tří hráčů oplývá tábor EIQ stále pěticí střelců. Na lavičce totiž stále sedí AJTT i HONES. První jmenovaný by byl určitě vítaným navrátilcem do sestavy poté, co jej organizace neprodala do SINNERS. Není však známé, do jaké míry touží po návratu sám hráč. Daleko pravděpodobněji se dá říci, že HONES se do hlavní pětice nevrátí.

Srpen je však za rohem a pokud ještě nejsou nové posily před podpisem smlouvy, tak Entropiq Prague čeká ještě spousta práce. Od začátku druhé poloviny sezóny a startu domácích soutěží nás mnoho týdnů nedělí.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.