Přejít k hlavnímu obsahu

Ambi a jeho ambice. Český hráč se chystá dobýt evropskou scénu!

2. 8. 2022 | 11:00 VALORANT Preview
Esportová organizace fotbalisty Casemira patří k největším celkům mimo elitní společnost. VALORANT tým s českým hráčem Štěpánem „Ambi“ Beránkem by se do ní ale rád dostal. Podmanil si regionální ligu VRL Rising a v celoevropském finále si již podmanil skupinovou fázi. Jak se mu bude dařit v play-off? Začíná se v úterý od 16:00 proti Angry Titans.
Case Esports se Štěpánem „Ambi“ Beránkem
Case Esports se Štěpánem „Ambi“ Beránkem
Zdroj: VRL Rising

Case Esports vylétli jak rakety. První letošní split VRL Rising obsadili po těsné prohře ve finále 2. místo, v létě už ale nepochybili a finálovému soupeři nedali žádnou šanci. Díky tomu postoupili na VRL Finals, kde se hraje o 3,7 milionů korun. Kvůli změnám v ekosystému sice není ve hře postup, ale prize pool stojí za to!

Nezastavitelní byli také ve skupinové fázi tohoto celoevropského finále. Excel Esports jim sice sebrali mapu, sérii však zvládli a v boji o postup pak přejeli TENSTAR. Bylo jasné, že v play-off budou patřit mezi favority. To je potvrzeno také tím, že díky sérii posledních výsledků se v evropském žebříčku vyhoupli na 10. místo.

Vyřazovací boje ve formátu Double Elimination startují v úterý odpoledne. Case Esports bude patřit hned úvodní duel, ve kterém vyzvou Angry Titans z regionu DACH. Nenechte se však překvapit, protože i když jde o regionálního zástupce, tak je sestava složená z hráčů ze všech koutů Evropy. Duel proběhne v 16:00.

Druhý souboj úvodního kola proti sobě postaví ambiciózní Team Vitality a tureckou sestavu FUT Esports. Kdo vyhraje, na toho ve středu čeká boj o první místenku v grandfinále, poražený už si druhé zakopnutí dovolit moci nebude. Šampiona, který si odnese rovných 50 tisíc euro, pozná VRL Finals v pátek večer.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.