Přejít k hlavnímu obsahu

Byl jsi Global Elite? Tak to už možná nebudeš! Valve přináší změnu matchmakingu

2. 8. 2022 | 09:35 Counter-Strike 2 Update hry
Vývojáři CS:GO se rozhodli zakročit a po opravdu dlouhé době přinášejí do hry rekalibraci matchmakingu. Pokud tedy zapnete dnes nebo v následujících dnech hru, můžete si všimnout, že jste o přišli o vaše hodnosti. Pro jejích opětovné získání musíte vyhrát jednu hru.
Global Elite je nejvyšší rank v CS:GO matchmakingu
Global Elite je nejvyšší rank v CS:GO matchmakingu
Zdroj: gvme.org

CS:GO matchmaking se už nějaký čas nedočkal žádných změn. V některých regionech byl přitom jeho stav opravdu žalostný. Valve se tak dnes v noci provedlo rekalibraci, kvůli které vám zmizel váš současný rank.

Bát se však nemusíte. V regionech, kde procentuální rozdělení hodností nebylo až tak špatné, by hráče měla čekat pouze malá změna. Například Severní Amerika ale tento update potřebovala již dlouhou dobu. Opravdu vysoké procentu hráčů se totiž nacházelo na nejnižších rancích a kvalita hry tak byla tristní.

Tohle už ale po dnešku nebude platit, Valve zachraňuje NA! Po internetu již totiž kolují stovky spokojených hráčů, kteří se pyšní svým posunem. Dokonce se najdou případy, kdy hráč z Gold Nova po jedné výhře zamířil až na úroveň Global Elite. Ano, až v tak hrozivém stavu byl matchmaking v Severní Americe, nebo v Oceánii.

Věříme, že i pro hráče v Evropě přinese rekalibrace větší motivaci hrát matchmaking a opět se vyškrábat na vysněný rank, na kterém hráči seděli klidně i měsíce. Škoda, že spolu s tím nepřišly další zlepšováky.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.