Přejít k hlavnímu obsahu

Jak vznikal oblíbený seriál Arcane? Riot Games dává nahlédnout pod pokličku

5. 8. 2022 | 14:30 League of Legends Zajímavost
Oceňovaná série Arcane od Riot Games a Fortiche Production letos v létě odhalí svá tajemství v pětidílném dokumentárním seriálu Bridging the Rift, který je zdarma k dispozici na YouTube.
Bridging the Rift
Bridging the Rift
Zdroj: Riot Games

Společnost Riot Games odhaluje dokumentární seriál Bridging the Rift, který se ohlíží za vznikem animovaného seriálu Arcane. Ten vychází z herního hitu League of Legends a svoji premiéru měl na podzim loňského roku. Prostřednictvím pěti epizod budou mít fanoušci možnost nahlédnout do zákulisí seriálu. Jednotlivé díly budou vysílány zdarma na YouTube kanálu League of Legends, a to od 4. srpna do 1. září každý čtvrtek v 16:00. Riot Games a Fortiche společně odvypráví příběh seriálu Arcane od jeho zrodu až po vydání.

Seriál, který vznikl v koprodukci Riot Games a francouzského animačního studia Fortiche Production, se po svém vydání v listopadu 2021 rychle stal jedničkou ve sledovanosti na Netflixu a udržel se na prvním místě tři týdny v řadě. Do první desítky se dostal v 52 zemích. Seriál nedávno také získal devět cen Annie a v září 2022 se bude ucházet o cenu Emmy za nejlepší animovaný pořad a nejlepší střih zvuku. Arcane byl také v oficiálním výběru festivalu Annecy 2022 v kategorii TV/Film, a to s epizodou 6 nazvanou When the Empire Collapses.

Druhá sezóna seriálu byla oznámena, konkrétní datum však zveřejněno nebylo.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.