Přejít k hlavnímu obsahu

Dočasná posila NAVI zůstane až do Majoru. Trvalé angažmá je stále blíže

6. 8. 2022 | 17:22 Counter-Strike 2 Přestup
Minimálně další tři měsíce se Viktor „⁠sdy⁠“ Orudzhev ještě ohřeje v Natus Vincere. Pětadvacetiletý střelec má v týmu důvěru a je stále blíže k podepsání trvalé smlouvy. O to usiluje už od června, kdy nahradil původního kapitána Kirilla „Boombl4“ Mikhailova.
Viktor „⁠sdy⁠“ Orudzhev
Viktor „⁠sdy⁠“ Orudzhev
Zdroj: HLTV.org

Novinu potvrdil sám trenér Andrey „B1ad3“ Gorodenskiy v rozhovoru, který organizace zveřejnila na YouTube. Uznávaný kouč se mimo jiné zamýšlel nad IEM Cologne, přesněji prohrou v samotném finále proti FaZe. Když byl dotázán na budoucnost soupisky, připustil, že je s výkonem týmu i s náhradníkem spokojen.

„Se sdy jsme dosáhli docela dobrých výsledků, umístili jsme se na druhém místě v Kolíně nad Rýnem a vyhráli BLAST, což není vůbec špatné,“ prohlásil. „Proto jsme se rozhodli, že má smysl s ním pokračovat,“ doplnil. „Další turnaje jsou BLAST, EPL a příští Major. Na ty si plánujeme Viktora nechat a pak se rozhodneme, co bude dál,“ prohlásil B1ad3 a potvrdil, že jeho budoucnost v týmu bude záviset na výkonech v následujících třech měsících.

B1ad3 poté pokračoval v rozhovoru o individuálních výkonech 25letého Ukrajince a přiznal, že by ještě mohl zlepšit své reakce a rozhodování ve hře. Na závěr však dodal: „Je možné, že se přizpůsobí a zlepší, ale chce to čas. Celkově mohu říci, že v některých herních situacích odvádí opravdu dobrou práci. Pokud ještě dokáže vylepšit svou hru, můžeme společně vyhrávat hodně turnajů.“

Sdy se k NAVI připojil v červnu, když organizace hledala dočasnou náhradu za Kirilla „Boombl4“ Mikhailova, který byl posazen na lavičku s odkazem na „vysoké reputační riziko pro klub“. Ukrajinský rifler tehdy přišel bezplatně z MAD Lions, protože organizace jen několik měsíců předtím zrušila svou CS:GO divizi.

Ukrajinská organizace se od té doby dostala do finále jarního BLAST Premier a IEM Cologne, přičemž po prvním zlatu přišla v Katedrále Counter-Striku jen těsná prohra s FaZe. Myslíte, že si sdy vybojuje trvalý flek?

Štítky: sdy, navi
Na portále PLAYzone jsem redaktorem od března roku 2021. Věnuji se v drtivé většině hře Counter Strike: Global Offensive.