Přejít k hlavnímu obsahu

Český hráč si odnáší bronz z evropské soutěže. Jeho tým bere půl milionu korun

7. 8. 2022 | 14:02 VALORANT Reportáž
VRL Finals o 3,7 milionů korun je u konce. Sedmička vítězů všech regionálních soutěží urputně bojovala ve dvou fázích turnaje, zvítězit ale mohl jenom jeden.
Studio VRL Finals
Studio VRL Finals
Zdroj: Riot Games

Štěpán „Ambi“ Beránek od ledna letošního roku hájí barvy španělské organizace Case Esports. Její zakladatel, slavný brazilský fotbalista Casemiro, může být na svou VALORANT sestavu opravdu pyšný, protože ta se v jarní sezóně stala vicemistrem Španělska a v létě již celou ligu VRL Spain: Rising ovládla. Ambi a spol. si tak vybojovali postup do VRL Finals, díky čemuž se dostali až na 10. pozici evropského žebříčku. Stali se tak jedním z nejlepších týmů mimo elitní společnost v lize Challengers, kde také hrají dva Češi.

Nyní už ale k VRL Finals, kde Case Esports navázali na formu z domácí ligy. Ve skupině porazili Excel Esports a TENSTAR a do play-off postoupili z prvního místa. Semifinálový soupeř Angry Titans jim sice zatopil, Ambiho parta ale předvedla otočku a měla jistou medaili. To už bylo bohužel vše, co jsme od Case mohli vidět. Ve finále horního pavouka totiž nestačili na Team Vitality a jejich odsud v Lower Bracketu zpečetil turecký tým FUT Esports. Ten si španělskou organizací poradil dokonce v čisté sérii poměrem 3:0.

Ambiho tým si tak odnáší 20 000 euro za bronzovou příčku, zatímco týmy z Francie a Turecka se utkaly o celkové prvenství a mnohem větší balík peněz. Team Vitality potvrdily svojí vzrůstající formu, ale FUT Esports zabrali v poslední možnou chvíli. Za stavu 0:2 vyhráli první mapu, druhou a následně tím největším rozdílem i třetí. Reverse sweepem tak dokonali jízdu od 1. kola LB, kam spadli po prohře právě s Vitality.

Konečné pořadí VRL Finals:

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.