Přejít k hlavnímu obsahu

Přijde změna? Další novinky FIFA 23 dávají hráčům naději

10. 8. 2022 | 08:30 EA SPORTS FC 24 Gaming
Jedním z největších témat FIFA 23 je cross-play. Možnost hraní zápasů napříč konzolemi a PC je jedním z hlavních lákadel dalšího ročníku fotbalové hry od EA Sports. Jenže ne všechny herní módy se jí dočkají. S pondělním trailerem Pro Clubs doufali fanoušci ve změnu. Ta nepřišla. Prozatím.
Pro Clubs FIFA 23
Pro Clubs FIFA 23
Zdroj: EA Sports (s povolením)

Málokterý z herních módů ve FIFA má tak odhodlanou komunitu jako Pro Clubs. Je to především možnost vytvořit si vlastního hráče, vlastní tým a hrát s partou kamarádů klasický fotbálek 11 na 11, která fanoušky láká. Propojení s ostatními hráči je základním stavebním kamenem Pro Clubs. A právě cross-play by byl dalším obřím krokem kupředu.

Jenže to, na co se mohou těšit především hráči Ultimate Teamu, čímž je spojení  PlayStation 5, Xbox Series X/S, PC a Stadia, nebude alespoň na začátku FIFA 23 dostupné v Pro Clubs.

EA Sports v pondělí potvrdili původní informace - FIFA 23 vyjde bez cross-playe v Pro Clubs. Zároveň však Richard Walz, Game Design Director Pro Clubs a Volty, v Pitch Notes naznačuje budoucnost cross-playe. „Při pohledu na budoucnost cross-play se zaměřujeme na matchmaking v Pro Clubs, VOLTA a FUT Co-op, stejně jako na pozvánky do lobby napříč platformami a nakonec i na multiplatformní Pro Clubs,“ komentuje Walz další kroky EA Sports. Bude cross-play v Pro Clubs již ve FIFA 23?

Pro Clubs se i tak dočká několika změn. K dispozici bude 66 nových skill games, ve kterých bude k získání pořádná porce zkušeností, díky kterým lze vylepšit svou postavu.

XP byly jedním z hlavních témat Pro Clubs v poslední FIFA hře historie. Množství zkušeností potřebných k přechodu z jedné úrovně na druhou se výrazně snížilo, nejvyšší úroveň byla posunuta z 25 na 100 úrovní. Všechny perky budou odemčeny v průběhu prvních 25 úrovní. Po překročení 25. úrovně budou hráči nadále odemykat další sloty pro perky a získávat další dovednostní body.

Kompletní změny jsou vypsány v oficiálních Pitch Notes EA Sports.

Štítky: FIFA 23, pro clubs
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).