Přejít k hlavnímu obsahu

Poslední zhasne. Slavná organizace propustila zbývající aktivní sekci

9. 8. 2022 | 14:10 Counter-Strike 2 VALORANT Přestup
Gambit Esports – pojem, který se zapsal do srdcí fanoušků mnoha esportových titulů. League of Legends hráči vzpomínají na Diamondproxe a CS:GO hráči na Dosiu a jeho sestavu šampionů PGL Majoru v Krakově. Gambit ale zaměstnávali i další elitní sekce. Od propuknutí války na Ukrajině postupně všichni odcházeli a od pátku v týmu oficiálně nikdo nezůstal.
Gambit Esports VALORANT
Gambit Esports VALORANT
Zdroj: Riot Games

Pád legendy je dokonán. Světoví organizátoři po vypuknutí války na Ukrajině zakazovaly účast ruským organizacím, i jedny z nejlepších týmů světa tak musely reprezentovat neutrální značku. Organizace rázem přišly o všechny, kdo je mohl reprezentovat. Team Spirit s tím například bojoval přestěhováním do Srbska, zatímco šéf organizace Gambit Esports to vyřešil tak, že odešel se svým CS:GO týmem do Cloud9.

Elitní světovou sestavu jsme do té doby viděli nastupovat pod názvem Players, podobný případ nastal ve Valorantu, kde se v nejvyšší evropské lize objevil nový název M3 Champions. Vicemistři světa přišli o své zázemí a čekali, co bude dál. Sestava však držela pohromadě a usilovala o další úspěchy. Brzy se to ale možná změní. Jeden z hráčů VALORANT týmu v pátek oznámil, že celý jeho tým míří na trh s volnými hráči.

M3 Champions v těchto dnech čeká rozlučkový turnaj Last Chance Qualifier, skrze který by si rádi vybojovali šanci na obhajobu medaile z loňského světového šampionátu. Co bude potom, to nikdo neví. Oficiálním odchodem této sekce ale Gambit definitivně opouští svět esportu. Mimo CS:GO odešly týmy ve Fortnite, Dota 2 i Apex Legends. Zůstal jen správce sociálních sítích, který ve smutku rezignoval i na Twitteru.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.