Přejít k hlavnímu obsahu

Skoro 50 milionů korun. Na světovém šampionátu v Rocket League jde do tuhého

9. 8. 2022 | 17:50 Rocket League Preview
24 mančaftů vstoupilo na mistrovství světa, po první fázi turnaje jich zbývá šestnáct. Osmička postoupila do základních skupin turnaje v Rocket League skrze Wildcard, dalších osm týmů pak bylo nasazených přímo do group stage. Celkově si nejlepší světové celky rozdělí parádní dva miliony dolarů a 12. - 14. srpna se ukáží před 14 tisíci diváků živě v Dickies Areně.
RLCS vrcholí
RLCS vrcholí
Zdroj: RLCS

Světový šampionát v Rocket League je historickým turnajem pro populární hru od vývojářů ze Psyonix. Žádné mistrovství světa se ani zdaleka nepřiblížilo velikosti toho letošního. Naprostá špička se totiž během následujícího víkendu porve před 14 tisíci fanoušků v Dickies Areně o desítky milionů korun. Vítěz bere víc jak 14 milionů.

Polovina týmů v základních skupinách byla pozvána podle světového rankingu. Ze Severní Ameriky nastoupí G2 Esports, FaZe Clan a The General NRG. Evropu budou reprezentovat Moist Esports, Team BDS a Endpoint CeX. Z Jižní Ameriky budou přítomni FURIA Esports a region severní Afriky a Blízkého východu vyslal Team Falcons.

Nasazené celky doplní osm mančaftů postupujících z Wildcard: Spacestation, SMPR Esports, Renegades, Version1, OpTic Gaming, Karmine Corp, The Club a Dignitas. Skupiny se odehrají systémem double elimination. Play-off je pak tradičně single elimination - kdo prohraje,  končí.

Velikost turnaje potvrzuje i známá tvář tuzemské Rocket League scény Ondřej „Marcek“ Mareš. „Na Worlds se dostaly pouze ty nejlepší týmy z celého světa a je to bez debat největší a nejprestižnější event, co kdy na Rocket League scéně byl,“ říká reprezentant eSuby. „Je velmi těžké určit, jaké týmy mají největší šanci na výhru, protože všechny, které se probojovaly až do Group Stage, mají na to, aby vyhrály celé Worlds,“ popisuje Marcek obrovskou sílu celků, které od 9. srpna nastoupí do základních skupin.

Co tedy rozhodne? „Bude už jen záležet na tom, kdo se ten den lépe vyspí a bude psychicky připraven na tlak diváků v aréně. Moist Esports mají aktuálně nejlepší formu ze všech týmů, takže předpokládám, že do top3 se určitě dostanou. Dále se k nim dle mého názoru přidají G2 Esports a Dignitas,“ tipuje Mareš nejlepší trojku.

Během šampionátu mohou fanoušci podpořit své oblíbené celky také v rámci Rocket League Fan Clashe. Stačí si vybrat svůj tým a pařit Rocket League. Hráči získávají hromadně body, které rozhodují o celkovém pořadí organizací. Veškeré informace naleznete na oficiálním webu.

Rocket League Fan Clash
Rocket League Fan Clash
: fanclash.rocketleague.com
Štítky: Rocket League, rlcs
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).