Přejít k hlavnímu obsahu

150 tisíc korun, taková suma díky DeeThanově streamu poputuje na podporu autistických dětí

10. 8. 2022 | 20:00 Twitch
Na internetu najdeme hned několik tvůrců, kteří se čas od času zaměřují na charitativní akce. Jedním z nejhlasitějších je streamer s přezdívkou DeeThane, jenž charitativní streamy dělá takřka každoročně. Tentokrát pomohl organizaci s názvem ADAM.
Dee a finálová částka
Dee a finálová částka
Zdroj: Facebook.com/ThaneDee

Ne všechny děti na světě se mají tak dobře, jak by se měly mít. Některé jsou vlivem osudu poznamenané a pochází buď z dětských domovů, nebo k nim zkrátka život nebyl úplně příznivý a narodily se s nějakým postižením. Právě o postižené děti se v poslední době dost zajímá Damien „DeeThane“ Dante. Nejdřív to byl Honzík, kterému Dee „vyjednal“ speciální auto, a nyní je to organizace ADAM – autistické děti a my.

S výběrem organizace inspiroval Damiena rapperský kolega Rest. Dee tak přišel se zajímavým programem, který obsahoval i rozhovor s ředitelkou organizace. Mluvilo se o nesnázích i o samotné diagnóze.

Cílem speciálního dvanáctihodinového streamu bylo vybrat 60 000 Kč. Jak bylo zvykem i u minulých počinů, fanoušci streamera cílovou částku vybrali již po dvou hodinách. Na konci vysílání na obrazovce svítilo těžko uvěřitelné číslo, 151 000 Kč, které poputují na účet organizace. Co k tomu Damien říká?

Chtěl bych poděkovat své komunitě za tento mimořádný čin v létě a jsem rád, že spoustě dětem s poruchou autistického spektra můžeme udělat radost,
píše Dee na svých sociálních sítích.

O tom, že má tvůrce srdce na pravém místě, nemůže mít nikdo pochybnosti. Za pomoci své internetové základny se každoročně snaží udělat radost alespoň jednomu dítěti, což se již několikátý rok po sobě daří. Charity dělá každoročně v prosinci, takže uvidíme, o čem DeeThanův příští charitativní stream opět bude.

Štítky: DeeThane, Twitch, charita
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.