Přejít k hlavnímu obsahu

Milionová soutěž začíná. Dnes jdou do akce eSuba a Cryptova

10. 8. 2022 | 11:11 Counter-Strike 2 Preview
Dvouletá milionová soutěž Champion of Champions Tour začíná s kvalifikacemi na první regionální turnaj. Česko a Slovensko spadá do střední Evropy, kterou obstarává známý organizátor REPUBLEAGUE. V prvním otevřeném turnaji nikdo z domácí scény neuspěl, ale pozvánku do uzavřené části mají hned tři české týmy. Cesta započne již tuto středu.
Skupina B
Skupina B
Zdroj: REPUBLEAGUE

CCT Central Europe Series 1 je hezkou příležitostí pro české a slovenské týmy. V uzavřené kvalifikaci totiž najdeme jen tři týmy ze spodních pater nejlepší světové stovky. Vedle los kogutos, PALOMA a SC esports se objevuje trojlístek Entropiq Prague, eSuba, Cryptova. Celkem 16 týmů bude hrát o 4 postupové sloty.

Jako první jsou na programu skupiny A a B. Ty se v GSL formátu odehrají 10. a 11. srpna. V první skupině najdeme Cryptovu, ta druhá nabídne zápasy eSuby. Pro oba týmy půjde o velkou premiéru nových sestav.

Cryptova s Oldřichem „PR“ Novým a Martin „beryP“ Beránkem vstoupí do turnaje proti lotyšskému týmu Wolsung. Ten se před několika měsíci stal profesionálním, takže půjde o dobrou zkoušku na úvod. Zápas proběhne ve středu od 11:00. Skupinu doplňují PALOMA a SC esports, což jsou další týmy podobné úrovně.

Esuba v prvním zápase skupiny B vyzve bulharskou sestavu Beyond Possible, v jejímž čele je dobře známý Viktor „v1c7oR“ Dyankov. Složení doplňují OneTap Gaming a silný mix Monte. Modrá krev nastoupí s Lukášem „luko“ Hrabčíkem a Jakubem „M1key“ Krauskem, jenž by měli být brzy odhaleni jako nové posily.

Poslední český zástupce Entropiq Prague se nachází ve skupině D, která započne až v pátek, tedy po dohrání prvních dvou skupin. Filip „AJTT“ Dolenský se při svém návratu může těšit na los kogutos, Moratur a především na BLINK. Jako pátý hráč na soupisce prozatím figuruje Lukáš „Luke“ Vánský z Entropiq Future.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.