Přejít k hlavnímu obsahu

Konec jedné éry. Legendární hráč odchází do důchodu, s esportem ale nekončí

10. 8. 2022 | 15:40 League of Legends Přestup
Skoro osmiletá kariéra jednoho z nejlepších toplanerů historie je u konce. Korejský hráč Heo „Huni“ Seung-hoon ohlašuje odchod od profesionálního hraní. U esportu však chce zůstat i nadále, nejlépe jako trenér. Co všechno legendární Korejec během své poutě celým světem prožil?
Huni
Huni
Zdroj: LoL Esports

Huni sice začínal v Koreji, na scénu se však ve svých počátcích nepodíval. Naopak si ho všimla evropská organizace Fnatic a udělala dobře. Během svého ročního působení v nejvyšší evropské lize vyhrál dvakrát titul. Na MSI i světovém šampionátu ale zůstal před finálovými branami. Jeho výkony ale svět ohromovaly. K nejvíce nezapomenutelným momentům patří jeho quadra kill s Riven na světovém šampionátu v roce 2015.

Následoval přesun do Ameriky, ale v sestavě Immortals chyběla troška štěstí. Pokaždé okupoval stříbrnou nebo bronzovou pozici a na Worlds se tentokrát nepodíval. Vrátil se tedy do své rodné země a podpořil SKT, vyhrál jarní split a následně také potvrdil formu na MSI 2017 pozvednutím trofeje. Později toho roku se dokonce probojoval po boku svých spoluhráčů až do finále mistrovství světa. Musel se smířit pouze se stříbrem.

Pak se Huni uchýlil opět do Ameriky, kde chtěl rozšířit svou sbírku titulů. Dvojnásobný mistr Evropy, šampion LCK a vítěz MSI se vydal na hon i LCS trofeje. Na tu však nikdy nedosáhl.

Současný split je poslední, který odehraje na stage za monitorem. Jeho odchod doprovází také zranění, které mu znemožňuje pokračovat v roli hráče. Ještě se plně nerozhodnul a fanouškům vzkazuje, že doufá, že zůstane u esportového průmyslu. Je čas vyhrát LCS jako součást trenérského štábu?

Huni vyhrává MSI 2017
Huni vyhrává MSI 2017
Zdroj: Riot Games
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.