Přejít k hlavnímu obsahu

Dynamo Eclot vítězí, eSuba a Cryptova těsně prohrály. Mezinárodní turnaje dnes pokračují

11. 8. 2022 | 09:00 Counter-Strike 2 Preview
Letní turnajová přestávka končí a první soutěže už započaly. Dynamo Eclot vstoupilo do SDTV Invitational Series a eSuba započala cestu do CCT Central Europe. Do obou turnajů pak vykročila Cryptova. Výsledky jsou smíšené, důležité však je, že všichni dnes pokračují dalšími duely.
Filip „K1-FiDa“ Dvořák
Filip „K1-FiDa“ Dvořák
Zdroj: Dynamo Eclot

Druhý turnaj ze série SDTV Invitational započal úterním zápasem Cryptovy. Soupeřem ostravské organizace byl nový tým The Prodigies, s nímž si poradila hravě 2:0. V dalším kole pavouka na Cryptovu čeká Eternal Fire Academy. Dynamo Eclot se na úvod zapotilo o něco více, i tento český celek ale nakonec dokráčel k výhře. Termín jeho dalšího zápasu je už známý, lotyšský tým Moratur vyzve ve čtvrtek od 18:00.

Větší prestiž má CCT Central Europe Series 1, kde také najdeme početné české zastoupení. Milionový ekosystém začíná svoji první uzavřenou kvalifikací, do níž ve středu vykročila eSuba spolu s Cryptovou. Soupeře neměli jednoduché a šlo na úvod druhé poloviny sezóny o dobrou zkoušku. V obou případech ale přišla prohra na třetí mapě. Cryptova nestačila na Wolsung, eSuba padla proti týmu Beyond Possible.

První dvě skupiny kvalifikace budou dohrány už dnes. Ostravský celek bude bojovat o přežití v 16:00 proti PALOMA, modrá krev se postaví OneTap Gamingu. Rozhodující zápasy proběhnou hned posléze.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.