Přejít k hlavnímu obsahu

Dynamo Eclot v Evropě září. Jak se bude dařit Entropiq Prague s mladým talentem?

12. 8. 2022 | 09:40 Counter-Strike 2 Preview
První kvalifikace do milionového ekosystému Champion of Champions Tour se dostala do své poloviny. Dva české týmy bohužel nedokázaly projít do další fáze, ale ještě jeden se v následujících dvou dnech popere o postup. Vedle toho se ale daří Dynamu Eclot v turnaji SDTV Invitational Series.
Složení skupiny D
Složení skupiny D
Zdroj: REPUBLEAGUE

Každý z turnajů CCT Central Europe nabídne krásný prize pool 50 tisíc dolarů a postup do finále. Není tedy divu, že pro Tier 2-4 týmy se Champions of Champions Tour stane důležitou součástí turnajového okruhu.

Jako první se do dvouletého ekosystému, jehož středoevropské turnaje pořádá slovenský REPUBLEAGUE, pustily české týmy eSuba a Cryptova. Modrá krev na úvod skupiny A bohužel těsně nestačila na bulharský celek Beyond Possible, ale výhrou nad OneTap Gaming si zajistila ještě jednu šanci. Bulharský soupeř byl však opět proti a po dalším těsném průběhu tak eSuby do hlavní části první série bohužel nepostupuje.

Uzavřenou kvalifikaci má za sebou také Cryptova. Ostravská organizace se proti Wolsung rvala opravdu znamenitě, lotyšský celek byl ale nad její síly. Tři mapy nabídl i decider proti PALOMA, ale ani tady Cryptova zvítězit nedokázala a také končí. Všechny oči tak nyní směřují na Entropiq Prague, kteří v pátek vstoupí do skupiny D zápasem proti BLINK. S týmem však nastoupí Lukáš „Luke“ Vánský, člene akademie Future.

Evropská pouť poněkud lépe vychází týmu Dynamo Eclot. Pardubická sestava brázdí vody turnaje SDTV Invitational Series #2, kde se sice hraje o nižší sumu, ale o to větší šance na další evropský primát DNE mají. Po týmu BakS dokázali skolit i Moratur a mají tak jistou medaili. Ve finále WB je navíc může doplnit Cryptova, jenž v pátek od 19:00 svede souboj proti Eternal Fire Academy. Dočkáme se českého finále?

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.