Přejít k hlavnímu obsahu

Historický propadák? Fnatic do play-off nepostoupí, míní experti

12. 8. 2022 | 13:47 League of Legends Preview
Nejvyšší evropská soutěž v League of Legends má před sebou poslední kolo základní části. Jako jediní mají jisté místo v play-off MAD Lions, dalších sedm mančaftů se porve o zbývajících pět míst. Podle expertů z kola vypadnou Fnatic a jeden z dvojice XL/Astralis.
Fnatic podle expertů nepostoupí do play-off
Fnatic podle expertů nepostoupí do play-off
Zdroj: Michal Konkol/Riot Games (s povolením)

8. týden bude znovu natřískaný napínavými duely a zápasy o všechno. Rozhodovat se bude o tom, kdo si prodlouží letní split a bude dál bojovat o titul a účast na světový šampionát.

Jako jediní mají jistotu postupu MAD Lions, čtyři další mančafty jsou s devíti výhrami ve výborné pozici. „Nepůjdu pro žádný šílený scénář a řeknu, že všechny týmy s devíti výhrami si play-off místo zajistí,“ usuzuje Tomáš „Mortsche“ Anděl, jeden z předních českých League of Legends komentátorů.

S postupem G2 Esports, Vitality, Rogue a Misfits souhlasí také Vojtěch „Wango“ Pres, šéfredaktor portálu esport.sazka.cz. „Situace vskutku bizarní a těším se, jak se týmy vypořádají se skóre 9:6. Ale nedivil bych se, kdyby všichni zůstali na svém i po vzájemných zápasech,“ usuzuje Wango.

Zajímavější bude situace na šestém místě. „Hlavní příběh playoffs bude nejpravděpodobněji souboj o šesté postupové místo mezi FNC, XL a AST,“ souhlasí Mortsche. „Astralis mají velmi dobrou formu a díky tomu mi dávají nejvíc naděje. Kdybych vystupoval pouze z papírových předpokladů, tak půjdu pro FNC nebo XL a jejich zkušenosti i sílu rosteru. Avšak po základní části mě oba tyto celky dost znejistily - FNC se nikdy pořádně do formy nedostali a XL ztratili svou skvělou ze začátku,“ přemýšlí Tomáš Anděl o osudu Marka „Humanoid“ Brázdy a Patrika „Patrik“ Jírů.

Program týmů v boji o play-off
G2 MisfitsRogueVitalityAstralisXLFnaticSK
vs. MADvs. BDS vs. XL vs. SKvs. FNCvs. RGEvs. ASTvs. VIT
vs. MSFvs. G2 vs. BDS vs. FNC vs. MADvs. SKvs. VITvs. XL 
vs. SKvs. FNCvs. VITvs. RGEvs. XLvs. AST vs. MSF vs. G2 

„Nebude to znít hezky. Ale ať už Fnatic tu bídu dokončí tím, že se do play-off nedostanou. A nebude třeba to dále řešit. Souhlasím s komentátorem Davkounym, který několikrát v podcastu RIFTCZECH zopakoval, že tým vypadá více na dovolenou než na play-off a boj o Worlds. Na 6. místo bych tipoval EXCEL.“ nešetří Vojtěch Pres jednoho z předsezónních favoritů.

Jak to nakonec všechno dopadne se dozvíte na Twitch kanále LEC nebo ve Vodafone PLAYzone Areně. Poslední kolo začíná v pátek 12. srpna od 18:00.

Tipy expertů
UmístěníWangoMortscheRedakce
1.MAD LionsMAD LionsG2 Esports
2.RogueG2 EsportsMAD Lions
3.G2 EsportsVitalityRogue
4.VitalityMisfitsVitality
5.MisfitsRogueMisfits
6.XLAstralisAstralis
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).