Přejít k hlavnímu obsahu

G2 Esports jako první tým planety postoupili na letošní světový šampionát

14. 8. 2022 | 10:10 League of Legends Zajímavost
Jistota dostatku Championship bodů znamená, že G2 Esports jsou prvním celkem, který si zajistil postup na Worlds 2022. Evropský mančaft si sice stále nezajistil první místo po základní části LEC, právě díky bodovému náskoku však 100% nastoupí do play-off jako nejvýše nasazený tým. Nezávisle na výsledcích vyřazovacích bojů budou G2 jedním z evropských zástupců na mistrovství světa.
G2 Esports postoupili na Worlds
G2 Esports postoupili na Worlds
Zdroj: Wojciech Wandzel/Riot Games (s povolením)

Po čtvrtém týdnu LEC by jen málokdo favorizoval G2 Esports v boji o Worlds. Nejúspěšnější organizace evropské historie byla s  negativním skóre na děleném sedmém místě. Nedařilo se, výhry se sbíraly jen velice obtížně a výkony nebyly o nic lepší.

Jenže od toho momentu nastupoval na Summoner's Riftu proměněný tým. V dalších devíti zápasech prohráli G2 pouhé dva. Fnatic, Rogue, Misfits nebo MAD Lions. G2 porazili své největší soupeře a před posledním špílem základní části se dělí o první příčku. A dost možná na ní zůstanou až do konce.

Průběh letního splitu LEC
Průběh letního splitu LEC
: lol.fandom.com

Momentálně jsou G2 na vlně čtyř vítězství v řadě. Páté by jim zajistilo minimálně dělenou první pozici, záležet bude také na výsledku boje mezi MAD Lions a posledními BDS.

Světový šampionát se letos uskuteční 29. září až 5. listopadu v USA a Mexiku. Evropa bude mít na letošních Worlds čtyři celky.

G2 budou na Worlds
G2 budou na Worlds
: Wojciech Wandzel/Riot Games (s povolením)
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).