Přejít k hlavnímu obsahu

Čína se při svém mezinárodním debutu podívá rovnou na světový šampionát

14. 8. 2022 | 16:35 VALORANT Reportáž
Vrchol letošní sezóny je speciální hned v několika ohledech. Na stage před diváky se podívají celky z celého světa a tentokrát bude mít své zastoupení i čínský region, který do této chvíle neměl možnost konkurovat zbytku světa. Navíc se mohli dostat pouze skrze asijskou kvalifikaci, kde vítězný EDward Gaming neztratil jedinou mapu.
VALORANT sestava EDG
VALORANT sestava EDG
Zdroj: EDG

V předchozím článku jsme popsali fungování kompetitivního VALORANTu v Číně a Asii. Nejlidnatější země světa doposud nebyla integrována se zbytkem okruhu VCT, ve kterém zbytek světa soutěžil. Korea nebo Japonsko má svou vlastní ligu, jejich vítěz reprezentoval svůj region na Masters soutěžích, popřípadě Champions.

Čína tuto možnost neměla, ale na největší letošní událost, mistrovství světa v Istanbulu, se mohla probojovat skrze Last Chance Qualifier. Dva čínské , tři korejské a tři japonské celky se tak utkali o jedinou vstupenku na akci roku.

EDward Gaming je v Číně opravdové jméno. Organizace dominuje domácí scéně hned v několika titulech a nyní to potvrzuje i ve VALORANTU. V LCQ si dokráčela pro jasné vítezství bez ztráty jediné mapy a sestava vypadá naprosto famózně.

Šampionát, na který EDG postoupili, startuje 2. září, o poslední třech místenkách se rozhoduje v neděli. Evropa vyšle M3C nebo TL, o severoamerický spot se utká TGRD a 100T také nás čeká poslední souboj mezi jihoamerickou špičkou. Letošní ročník VALORANT Champions vypadá neskutečně nadupaně!

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.