Přejít k hlavnímu obsahu

OFICIÁLNĚ: Spekulace se potvrdily, do G2 míří jks a HooXi

16. 8. 2022 | 18:24 Counter-Strike 2 Přestup
Dlouho očekávané změny se stávají skutečností. Španělská organizace oficiálně oznámila příchod nových posil, CS:GO tým posílí šampion z letošních Katovic jks a bývalý kapitán CPH Flames HooXi.
jks a hooxi
jks a hooxi
Zdroj: G2 Esports

Po dlouhých týdnech čekání oznámila organizace G2 Esports oficiální příchod posil. Novým kapitánem se oficálně stává Rasmus „HooXi“ Nielsen, finálním dílkem skládanky je australská hvězda Justin „jks“ Savage. Pro oznámení nových tváří si připravila video, kde trojice hráčů hodnotila zájemce o místo ve stylu talentových televizních soutěží.

Jde o náhradu dvojice Aleksi „aleksib“ Virolainen a Audric „JACKZ“ Jug. Právě tito hráči zamířili na lavičku po naprosto tragické první polovině roku 2022. G2 Esports byli před startem sezony považovány za favority na sběr vavřínů, namísto toho však v řadě turnajů skončili už ve skupinové fázi. Po nepovedeném vystoupení na PGL Majoru v Antverpách bylo jasné, že dojde do zásahu v sestavě, což se také rychle potvrdilo.

Příchod HooXiho je druhou letošní změnou na pozici in-game leadera. Dán má ve svém životopise jeden z nejzajímavějších příběhů posledních let, když partu neznámých hráčů dovedl v dresu Copenhagen Flames až do play-off Majoru. Kritici však poukazují na jeho statistiky. Během roku 2022 má rating pouze 0.89, což je na nejvyšší úroveň málo i pro kapitána. V týmu s palebnou silou jako má G2 by ale nemělo jít o překážku.

Příchodem jks získá tým další velkou hvězdu, ale také silnou australskou fanouškovskou základnu. Justin Savage je totiž nejúspěšnějším hráčem historie ostrovního kontinentu. Poslední rok strávil na lavičce Complexity, v únoru však dal o sobě opět vědět, když pomohl covidem zasaženému FaZe Clanu ovládnout IEM Katowice, kde ve finále porazil právě G2. Teď se tak opět vrací na největší turnaje světa.

Je ale otázkou, zda příchod nových hráčů pomůže G2 k úspěchu. Není tajemstvím, že předchozím sestavám chyběla správná chemie. Na papíře má však nová sestava vše, co je potřeba k úspěchu. Bratranci Nikola „NiKo“ Kovač a Nemanja „huNter“ Kovač patří mezi nejlepší hráče současnosti, na pozici snipera pak působí 17letý talent Ilya „m0NESY“ Osipov, který je mnohými označován za nového s1mpla.

Nová sestava se poprvé představí v neděli 20. října, kdy ji čeká skupinová fáze podzimního splitu BLAST Premier. Do ní vstoupí v následujícím složení:

 Bosna a Hercegovina Nikola „NiKo“ Kovač
 Bosna a Hercegovina Nemanja „huNter“ Kovač
 Rusko Ilya „m0NESY“ Osipov
 Austrálie Justin „jks“ Savage
 Dánsko Rasmus „HooXi“ Nielsen

 Francie Rémy „XTQZZZ“ Quoniam - kouč

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.