Přejít k hlavnímu obsahu

Drtivý zásah pro Zeri a masivní buff Malphita. Na zamíchaní mety si musíme ještě počkat

Další patch notes spatří světlo světa příští týden, Riot Games však tradičně odhalují karty již nyní. K původním obecným informacím o zasažených šampionech přidává jeden z vývojářů také konkrétní propočty. Čeho se dočkáme tentokrát?
Zeri/Malphite
Zeri/Malphite
Zdroj: Riot Games

Pár ochutnávek jsme ukázali již v minulém článku. Jedny z nejnenáviděnějších postav ve hře se dočkají nerfu, ale to není vše. Přicházející změny zatím nejsou tak radikální, aby týmy, které se ještě snaží v regionálních play-off získat lístek na Worlds, nemusely čelit větší změně mety. Samozřejmě nejsou změny zaměřeny pouze na pro-play, ale i na soloQ.

Oproti původním informacím je největší změna u Vladimira, kterému byl přislíben buff. Nicméně Riot stále váhá, protože v soloQ je poměrně vyvážený, přesto by jej zřejmě chtěli dostat i na stage do rukou nejelitnějších hráčů. Proto buff přijde pravděpodobně až v příštím patchi.

Konečně se ale dočkáme nerfu Yummi nebo Zeri, které dominují především v rukou schopnějších hráčů. To samé platí pro Dravena a Poppy.

Přichází ale také sada buffů. Asi nejvýraznější změnou je Malphite, pro kterého je úprava cooldownů naprosto masivní a určitě jej uvidíme častěji proti AD soupeřům. Tristana si také zaslouží pozornost, změny AS ucítíte především na solo linkách. Zbytek změn, například Zoe, Kai'sa či Zyra, jsou spíše kosmetické, ale možná je to pouze předzvěst úprav větších.

Jak na tyto změny pohlíží jeden z expertů a nadšenců do LoL, Nick „LS“ De Cesare, si můžete pustit ve videu níže. Patch 12.16 vypadá pouze jako příprava na Patch 12.17, který má nyní v komunitě velká očekávání.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.