Přejít k hlavnímu obsahu

Esuba a Entropiq reprezentují českou ligu v Evropě. Kdo je čeká ve skupině?

23. 8. 2022 | 14:36 League of Legends Preview
Stejně jako na jaře vyráží eSuba a Entropiq jakožto dva nejsilnější celky české Hitpoint Masters ligy hájit svůj region. „Modrá krev“ si tehdy zaspala jedinou výhru, zato Entropiq se téměř probojovali na hlavní stage. Po půl roce se obě sestavy vrací, soupeři jim byli určeni. Soutěže startuje ve středu 24. srpna.
eSuba a Entropiq jsou jedinými českými týmy na EM 2022
eSuba a Entropiq jsou jedinými českými týmy na EM 2022
Zdroj: eSuba/Entropiq/Riot Games

České organizace se v zahraničí na LoL scéně poslední dobou trápí. Entropiq se na jaře téměř dostal z play-in fáze, ale poslední kvalifikační klání nevyšlo podle představ. Letos vypadá los pro oba celky slibně a šance na postup jsou slušné. Koho tedy delegace tuzemské scény potká ve skupině?

Play-in skupiny EM 2022
Play-in skupiny EM 2022
Zdroj: Riot Games

Skupina D, kam byla nalosována eSuba má jediného vítěze regionální ligy a není jim nikdo jiný než právě úspěšná česká organizace. Z německé ligy ale bude muset čelit bronzové sestavě SK Gaming Prime, která je hlavním favoritem skupiny.

Nejprve se ESB utká s aNc Outplayed, týmem, který se stejně jako eSuba musel probojovat z posledního postupového místa až do finále domácí italské soutěže, kde na rozdíl od Jana „Sajator“ Zítka a spol. prohráli.

Posledním soupeřem ve skupině je řecký finalista Team Phantasma se stejným příběhem jako italský kolega. „Modrá krev“ je slušným adeptem na postup do další kvalifikační části soutěže.

Entropiq má ve skupině B papírově silnější soupeře. Semifinalista z jarního EM Vitality.Bee je nepochybně největším kandidátem na postup do hlavní fáze. Silnou sestavu má také polský celek Illuminar Gaming, který doma zakončil sezónu na třetím místě, ale i tak není radno jej podceňovat.

Narazí také na vítěze portugalské ligy For The Win. Entropiq se pokusí ještě vylepšit výkon z posledního splitu a silnou skupinu ustát.

Letní European Masters 2022 startují již 24. srpna, český přenos lze sledovat jak na Twitchi Hitpoint.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.