Přejít k hlavnímu obsahu

Český den zklamání. Zápasy jsme zahodili sami, o to víc to mrzí, říká legenda

25. 8. 2022 | 14:34 League of Legends Reportáž
Šest zápasů, jediná výhra. Taková je bilance českých mančaftů po prvním dni European Masters Play-In. Šampioni Hitpoint Legends z eSuby přetavili silnou early game ve vítězství jen proti řeckým Team Phantasma. Entropiq potrápili i francouzské favority z Vitality.Bee, na kontě však mají ze tří her tři prohry. S postupem tuzemských mančaftů to nevypadá dobře.
Jejky v dresu eSuby
Jejky v dresu eSuby
Zdroj: eSuba

Den začala eSuba, jež odehrála perfektní zápas proti outsiderům skupiny D Team Phantasma. Bez jediné smrti, legendární česká organizace předvedla perfektní hru, lepší vstup do turnaje si mohla jen těžko představit. 

Průběh úvodního hracího dne European Masters pro PLAYzone shrnul jungler eSuby David „Jejky“ Jakubec. „První hra proběhla podle našich představ, byla skvělá. Druhou a třetí hru jsme si v podstatě zahodili sami, o to to víc mrzí,“ prohlašuje zklamaně legenda „modré krve“. Hráči eSuby to opravdu měli ve svých rukách. Proti SK Gaming Prime i aNc Outplayed byli v early game lepším týmem, udávali tempo. „Myslím že se jen více musíme dat do pohody a být klidný, tak jak umíme,“ hledá Jakubec recept na další úspěch.

Plán na čtvrtek je jednoduchý. „Stačí se dobře vyspat, rozklikáme se s Entropiq a vlítneme na to!“ má jasno Jejky a zároveň děkuje divákům za jejich podporu. „Přijďte oba týmy z našeho regionu i zítra podpořit na stream, moc si toho vážíme.“

Harmonogram eSuby
Středa 17:00 Česká republika eSuba1:0 Řecko Team Phantasma
Středa 19:00 Itálie aNc Outplayed1:0 Česká republika eSuba
Středa 22:00 Česká republika eSuba0:1 Německo SK Gaming Prime
Čtvrtek 18:00 Německo SK Gaming Prime1:0 Česká republika eSuba
Čtvrtek 20:00 Česká republika eSuba1:0 Itálie aNc Outplayed
Čtvrtek 21:00 Řecko Team Phantasma: Česká republika eSuba

Nejhorší možný vstup do soutěže zažila sestava Entropiq. Mezinárodní mančaft nastoupil hned na úvod proti favoritům z Vitality.Bee. Překážkou byla stejně jako pro eSubu horší mid game. Do 14. minuty se EIQ drželi svého soupeře, jenže zkušenosti a týmová síla francouzského celku nakonec rozhodly v neprospěch stříbrného celku z Hitpoint Legends.

Ještě víc může Entropiq mrzet prohra s portugalskými For The Win. Od začátku měli navrch, kontrolovali vývoj utkání a drželi si soupeře od těla. Stačil jediný nepovedený teamfight na midlane, jenž ve 23. minutě poslal do vedení FTW, a bylo po zápase.

Nejdelší zápas odehráli Entropiq proti Illuminar Gaming. Již první minuty však napověděly, jak bude česko-polská bitva probíhat. Illuminar měli po celý průběh mače mírný náskok, který udrželi až do zničení Nexusu Entropiq.

Postup do play-off už nemají Entropiq plně ve svých rukou. Tři výhry jsou téměř nutností, bude záležet i na výsledcích dalších týmů ve skupině B. Zápasy obou domácích týmů můžete sledovat s českým komentářem na Twitchi.

Harmonogram Entropiq
Středa 17:00 Francie Vitality.Bee1:0 Česká republika Entropiq
Středa 20:00 Česká republika Entropiq0:1 Portugalsko For The Win
Středa 21:00 Polsko Illuminar Gaming1:0 Česká republika Entropiq
Čtvrtek 17:00 Česká republika Entropiq0:1 Polsko Illuminar Gaming
Čtvrtek 19:00 Portugalsko For The Win1:0 Česká republika Entropiq
Čtvrtek 21:00 Česká republika Entropiq: Francie Vitality.Bee
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).