Přejít k hlavnímu obsahu

Dynamo Eclot jede. Čtvrtá mezinárodní medaile a další dolary do kapsy

25. 8. 2022 | 09:18 Counter-Strike 2 Reportáž
Po letní pauze se rozběhla řada turnajů a trochu v pozadí se dohrála druhá série SDTV Invitational. Pro české fanoušky přitom šlo o zajímavé klání, protože k medaili dokráčely dva domácí týmy! Nejvyšší stupínek ale Dynamu Eclot a Cryptově vyfoukl tým z Maďarska.
Dytor & nbqq
Dytor & nbqq
Zdroj: Dynamo Eclot

SDTV Invitational Series #2 hostila osmičku týmů z Evropy a regionu CIS. Díky nepozvání celků z prvního turnaje se mezi účastníky dostali i dva zástupci českého rybníčku, kteří dokonce patřili mezi favority.

Dynamo Eclot se této role chopilo naprosto bravurně. V prvním kole sice ztratilo mapu s BakS esports, následně ale zametlo s Moratur a porazit ve finále WB dokázalo i Cryptovu. Slot v grandfinále byl na světě!

Ostravská organizace měla na kontě také dvě cenné výhry, po pádu do Lower Bracketu však už žádnou další nepřidala. Velkou jízdu po prohře v 1. kole předvedla maďarská sestava ONYX, jež doplnila DNE v boji o titul.

Aktuálně 140. nejlepší tým světa si po čtyřech zářezech v řadě šel hladově i pro vítězné finále. Dynamo Eclot tempu ONYX nestačilo a maďarská pětice si po jasné výhře 16:8, 16:3 odnáší 2000 dolarů a trofej k tomu.

Dynamo Eclot však nemusí přehnaně smutnit. Turnaj nebyl pokrytý HLTV.org, takže se prohrou nepřipravily o důležité body. Současně šlo o jejich už čtvrté letošní mezinárodní finále, což je opravdu krásná statistika.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.