Přejít k hlavnímu obsahu

Nerf Yuumi nevydržel dlouho. Po necelém dni přišel další buff, komunita se diví

25. 8. 2022 | 16:18 League of Legends Zajímavost
V League of Legends pravidelně každé dva týdny dochází k aktualizacím hry. Aby hra nestagnovala, Riot Games obměňují sílu šampionů i předmětů, a takzvaná meta se mění. Některé změny, které splní účel, zůstanou ve hře měsíce. U Yuumi tomu tak není.
Yummi
Yummi
Zdroj: Riot Games

Patch 12.16 provedl ve hře několik změn. Jedna z nich byla zaměřená na postavu Yummi, kočičího supporta. Jeden z nejnenáviděnějších šampionů ve hře dominoval  nejen mezi profíky, ale také v rankedech. Čím vyšší divize, tím vyšší poměr výher. Pick jasně zastiňoval ty ostatní a jak profíci, tak i většina komunity volala po touženém nerfu, který nakonec nastal. Na několik hodin...

Vypadá to, že v Riot Games si nerf rozmysleli. Neuplynulo ani 24 hodin a Lead Designer Matt Leung-Harrison na Twitteru sdělil, že Yummi navrací nějakou sílu zpět. Změny, které provedly v minulém patchi, zůstanou zachovány (nerfy E), nicméně Yuumi obdrží větší poškození na jejím Q.

Odezva komunity byla očekáváná. Hráčům se nová změna spíše nelíbí a obávají se návratu takzvané Artillery Yuumi. Full AP Yummi tehdy neměla konkurenci a jediným spellem ničila protivníky. Jak se situace vyvine?

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.