Přejít k hlavnímu obsahu

Inside Games uspěli za pět minut dvanáct. Jaké týmy budou bojovat o 1 milion korun?

25. 8. 2022 | 10:53 Counter-Strike 2 Preview
Čtvrtá otevřená kvalifikace Tipsport CS:GO Praha je u konce a my známe 12 týmů, které se v následujících týdnech utkají o titul. Na osmičku týmů však nejprve čeká uzavřená kvalifikace, tak si je pojďme spolu se shrnutím čtvrtého otevřeného turnaje představit.
Hráči CS:GO týmu Inside Games
Hráči CS:GO týmu Inside Games
Zdroj: Inside Games

Poslední otevřená kvalifikace letošní sezóny ve středu přivítala 26 týmů. Skupinami prošli všichni aspiranti na postup, lámat chleba se tak začal až v play-off. V prvním kole pavouka se s šancí na účast rozloučili Roman „blade“ Pilný a David „KAPARZO“ Lacina se svým mixem 2old, nebo třeba Team Moops. V následujících zápasech pak došlo i na bitvu akademií, ve které eSuba Youngsters vyřadili Entropiq Future.

To ale od mladých nadějí nebylo všechno. Ve druhé straně se totiž v parádním světle ukázali SINNERS Academy. Dark Tigers jim však vystavili stopku a jasně ukázali, že v uzavřené kvalifikaci nesmí chybět. Stejný konec v semifinále se týkal také eSuba Youngsters, talentované sestavy se ale neztratily. Finálovým soupeřem DTG byli Inside Games, jenž všechny tři zápasy vyhráli v prodloužení či nejtěsnějším rozdílem.

Finále ale bylo úplně jiné. ING s novými posilami Romanem „Asccorr“ Svitkem a Miloslavem „m0nsterr“ Gáplovským vyhrál na Infernu 16:12 a Dust2 opanoval poměrem 16:14. Inside Games tak na poslední chvíli zachránili teoretickou šanci na Tipsport MČR CS:GO, zatímco pro Dark Tigers sezóna končí. Dá se říci, že jde o největší zklamání letošního ročníku MČR, protože DTG dlouhodobě nechybí na domácí top úrovni.

Tímto už je tedy jasná dvanáctka týmů, která bude v Tipsport CS:GO Praha pokračovat. Osm z těchto týmů již 30. srpna vstoupí do uzavřené kvalifikace, odkud do hlavního turnaje postoupí nejlepší kvarteto. To jen o několik dní později vstoupí do boje o 1 milion korun za doprovodu SINNERS, Dynama Eclot, Bad News Eagles a již brzy oznámeného překvapení. Rozlosování uzavřených skupin proběhne už zítra!

Seznam účastníků Tipsport CS:GO Praha
Hlavní turnaj (3. – 5. září + 17. a 18. září)
 Česká republika SINNERS Česká republika Dynamo Eclot Kosovo Bad News Eagles Evropa 2. zahraniční tým
4 postupující týmy z uzavřené kvalifikace
Uzavřená kvalifikace (30. srpna až 1. září)
 Slovensko ENTERPRISE Česká republika eSuba Česká republika Entropiq Prague Slovensko Sampi.Tipsport
 Česká republika Cryptova Česká republika <3 shondo <3 Slovensko Team NARCIS Slovensko Inside Games
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.