Přejít k hlavnímu obsahu

Drama jako hrom! Esuba po boji postoupila do play-off

26. 8. 2022 | 10:42 League of Legends Reportáž
Nevypadalo to s eSubou dobře. Po úvodním zápase druhého hracího dne měl český šampion skóre 1-3 a musel bezpodmínečně porazit italského soupeře aNc Outplayed. To se mu podařilo, po výhře nad Řeky následoval zvládnutý tiebreaker a postup do vyřazovací části. Tam už to však bude mít eSuba ohromně těžké.
Sestava eSuby
Sestava eSuby
Zdroj: eSuba

Nebyl to svitavský kotel, ale tisíce diváků na live streamu, které znovu hnaly eSubu za úspěchem. David „Jejky“ Jakubec a spol. znovu vyslyšeli přání fanoušků. I přesto, že začátek dne proti SK Gaming Prime nebyl zrovna ideální. Po 37 minutách si totiž česká jednička připsala třetí prohru ve skupině D.

Proti aNc Outplayed a Team Phantasma tak nebyla jiná možnost než vítězství. V obou případech se to eSubě podařilo, proti Řekům navíc napodobila výkon z prvního vzájemného utkání a smetla soupeře. Po úspěchu SK Gaming Prime, kteří přehráli aNc Outplayed, musel o druhém postupujícím rozhodovat tiebreaker mezi českým a italským zástupcem.

Po vyrovnané early game vládla na serveru eSuba. Od botu na toplane byla „modrá krev“ lepší. Italové neměli šanci. Po 31 minutách bylo hotovo, eSuba mohla slavit.

Druhé místo ve skupině splněno, teď eSubu čeká další výzva - postup do hlavní části European Masters.

Soupeřem eSuby budou Vitality.Bee. Rezervní tým přední evropské organizace již na letních European Masters na jeden český mančaft narazil, ve skupině B dvakrát přehrál Entropiq. Poražený tým z finále Hitpoint Legends nenavázal na slibné jaro a po šesti prohrách skončil na poslední příčce.

Před eSubou stojí obrovsky těžký úkol. Třetí nejlepší tým francouzské ligy skončil na jaře mezi evropskou konkurencí až v semifinále, o jeho kvalitách nemůže být pochyb. Pokud ale eSuba něco v posledním týdnu ukázala, tak to, že se nikdy nevzdává.

Zápas mezi eSubou a Vitality.Bee je na programu v sobotu 27. srpna od 14:00. S českým komentářem jej můžete sledovat na Twitch kanále Hitpoint.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).