Přejít k hlavnímu obsahu

Bývalý profík v Gears of War byl zastřelen. Důvody jsou zatím neznámé

28. 8. 2022 | 08:00 Zajímavost
Bývalý profesionální hráč Gears of War, Christopher „Xcells“ Hill, zemřel po střelbě v Boones Mill ve Virginii v noci na 24. srpna. Ze zbraně střílel majitel domu, ve kterém se v tu chvíli Chris nacházel. Ten na místě zemřel, nicméně nikdo zatím nevznesl žádná obvinění.
Christopher „Xcells“ Hill
Christopher „Xcells“ Hill
Zdroj: eUnited

Hill, pod herním jménem Xcells, hrál profesionálně Gears of War až do roku 2017. Působil v týmech jako NRG, Echo Fox a eUnited. Naposledy si vyzkoušel post za Enigma6 Group. V letech 2018 až 2019 také soutěžil v profesionálním Fortnite. Xcells poslední roky udržoval pravidelný plán streamování na Twitchi, novinku MultiVersus vysílal jen pár dní před tragickou událostí.

Podle zprávy místní zpravodajské pobočky WXFR a místních úřadů šel Hill oslovit majitele domu, což vedlo k „setkání“. To vyústilo až v situaci ve které majitel domu Hilla zastřelil a zabil. Na místo dorazili zástupci a identifikovali Hilla, kterému bylo 26 let. Mluvčí kanceláře místního šerifa WDJB7 řekl , že momentálně nejsou vznesena žádná obvinění a že majitel domu nevěděl, kdo Hill byl. Nicméně celý incident stále vyšetřují úřady a není vlastně vůbec jisté, co se stalo.

„Bolí mě duše,“ uvedl xSUNDOWN, jeden z jeho přátel. „Vím, že jsi bojoval s tolika démony ze své minulosti a snažil ses být lepším člověkem. Budu si vážit chvil, kdy jsme si mohli popovídat a sledovat, jak soutěžíš. Bez ohledu na cokoliv a všechno sis tohle nezasloužil Chrisi.“ Ostatní členové esport komunity Gears of War se k němu přidali. Gears of War oficiálně uzavřel svou divizi esportu letos v červnu.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.