Přejít k hlavnímu obsahu

Otevřené kvalifikace jsou nekompromisní. Uspějí na poslední pokus i 4. a 6. nejlepší tým světa?

26. 8. 2022 | 13:40 Counter-Strike 2 Preview
Tenhle víkend bude pro mnoho týmů smrtelný, evropské RMR čeká poslední otevřený turnaj. Kdo ze známých a ještě nekvalifikovaných celků selže, bude moci druhou polovinu roku už nyní považovat za neúspěšnou. Do boje určitě půjdou i mnohé české a slovenské týmy, tak se pojďme podívat, kdo v minulých třech kvalifikacích neuspěl a koho tedy můžou potkat.
Martin „trace“ Heldt
Martin „trace“ Heldt
Zdroj: Astralis

Nejvíce skloňovaným pojmem jsou samozřejmě Astralis. Ačkoliv mnozí pochybují o tom, že jde o 4. nejlepší tým světa, jak hovoří současný HLTV žebříček, tak jde bezesporu o celek, který mezi (alespoň širší) světovou špičku prostě patří. Nepostup na Major by byl obřím zklamáním, ale úplná neúčast na RMR, to je něco naprosto nemyslitelného. Za tři turnaje se nejdále dostali do TOP 16, což není ani kolo od postupu.

Žebříčkem nemusíme rolovat dlouho, jen o dvě pozice níže se nachází Movistar Riders, kteří si své místo taktéž nezajistili. Španělský celek vylétl rychle vzhůru, ale stejně může i spadnout. Postupu zatím nebyl ani jednou blízko. Z nejlepší světové třicítky potom na EU RMR chybí už jen dva další týmy. Řeč je o Finest (#22), kteří by rádi potvrdili formu posledních měsíců, a minulý účastník z Francie jménem HEET (#25).

Od čtvrté světové desítky už najdeme kandidátů podstatně více. Hned na 34. místě hnízdí Entropiq, česká organizace minule vyhořela v klíčovém duelu se Sangal. Za nimi v pořadí následují BLUEJAYS, Endpoint a potom také SINNERS. Hříšníci by po odchodu Adama „NEOFRAG“ Zouhara zažili druhou bolestivou ránu, pokud se v posledním turnaji nevykoupí. Počítat se musí také s všem dobře známými SKADE (#39).

Evropská scéna, navíc spojená s CIS regionem, je na týmy podobné úrovně opravdu bohatá. Skoro všichni z nejlepší světové stovky mohou zazářit proti komukoliv, kdo zůstává ve hře – ještě k tomu, když se až do pokročilých kol hraje BO1 formátem. Poslední otevřená kvalifikace bude skutečným prolitím virtuální krve, konkurence je opravdu obrovská. My ale věříme, že český nebo slovenský zástupce přece jenom uspěje!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.