Přejít k hlavnímu obsahu

Profík v rozhodujícím zápase o titul potřeboval pomoc. Obrátil se na Google

27. 8. 2022 | 16:24 League of Legends Zajímavost
Jedním z prvních kroků, který je potřeba udělat na cestě za vítězstvím v League of Legends, je výběr správného šampiona. Ovšem ne pokaždé je hráč schopen vymyslet ten nejlepší counter pick. S něčím podobným se setkali také hráči týmu NNO v poslední hře finálové série druhé nejvyšší německé ligy. Postavu na top si našli podle ideálních matchupů na Googlu!
Tým NNO
Tým NNO
Zdroj: Primeleague.gg

Není to každý den, kdy můžeme v profesionálních zápasech vidět podobné problémy, s jakými se setkáváme v našich soloQ hrách. Ovšem finále druhé nejvyšší německé ligy Strauss Prime League 2nd Division přineslo přesně takovou událost.

Hráči týmu NNO v páté hře nechali svého topaře vybírat jako posledního, aby měl tu nejlepší možnou postavu proti soupeřově týmu. S čím nepočítali bylo to, že toplaner Tolkin neměl tušení, jaký je nejlepší counter na Olafa, tak se rychle rozhodl podívat na Google.

V danou chvíli na něj vyskočil Yorick, kterého ovšem nechtěl hrát, tak vybral Fioru, protože tu podle svých slov umí zahrát a jakožto druhý nejlepší šampion proti Olafovi by tím pádem měla být perfektní. Zápas se vůbec nevyvíjel pro NNO dobře. Co je drželo ve hře byla právě Fiora, která dokázala split pushovat natolik, aby na goldy udržela svůj tým v relativní blízkosti k celku Hertha BSC.

Navíc díky dobré strategické hře bylo jedno, že NNO prohrávali na killy. Získali Ocean Soul, která dokázala týmu pomoct dostatečně na to, že ve 41. minutě s Elder Drakem začal poslední souboj, vyhrál jej a společně s ním také celé finále druhé nejvyšší německé ligy! 

„Hertha naslepo zvolila Olafa a my na botu jsme se zeptali našeho topaře Tolkina, co je do něj vlastně dobré. Tolkin po chvilce řekl, že se podívá na Google. Na to mu náš jungler Agurin odpověděl, že Yorick je do Olafa skvělý, tak ať ho jde hrát. Ovšem Tolkin následně pronesl: Ne, jdu hrát Fioru. Ta má taky 52% winrate!. V tu chvíli mi vybuchla hlava, protože jsem Ashe nešel hrát pro zábavu, ale proto, abychom měli právě counter a oni si vyhledávají na Googlu své postavy do páté hry finálové série? Proboha proč? Je to šílené!“ řekl v pozápasovém rozhovoru Broeki.

Štítky: Hertha, NNO, Prime League
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.