Přejít k hlavnímu obsahu

NEOFRAG slaví, OG překvapili FaZe. Utkají se s Astralis

27. 8. 2022 | 12:45 Counter-Strike 2 Reportáž
Základní část nebyla pro OG nikterak povedená, play-off je ale jiná pohádka. Adamu „NEOFRAG“ Zouharovi se s týmem daří na jedničku. Po Complexity přehráli i světové dvojky z FaZe a postup na BLAST Premier Fall Finals je blízko. Vítězství si v pátek připsali také Vitality a Liquid.
NEOFRAG v dresu OG
NEOFRAG v dresu OG
Zdroj: BLAST Premier

Po nepříliš úspěšných skupinách by si jen málokdo vsadil, že OG v sobotu nastoupí na server a budou se rvát o umístění v top 3. Jenže nejdřív nedal mezinárodní mančaft šanci Complexity, následně přehrál i favority turnaje z FaZe. Oba týmy se pohlídaly svůj map pick, OG vládli na Ancientu, FaZe byli lepší na Mirage. Rozhodovalo Inferno. Na něm se vedlo především Shahar „flameZ“ Shushan, jenž dotáhl OG přes cílovou čáru.

Do závěrečného kola play-off postoupili také Vitality. V souboji s G2 zažili tři naprosto rozdílné mapy. Na té první soupeře přejeli, na té druhé se karty obrátily. Stejně jako mezi OG a FaZe musela rozhodnout třetí mapa, kterou bylo znovu Inferno. Scénář z prvního zápasu se opakoval a Vitality slavili postup.

Otazník dál visí nad akvizicí Rasmuse „HooXi“ Nielsen týmem G2. Během 22 kol poslední mapy poslal k zemi jen dva protihráče a jeho individuální výkony nejsou na nejvyšší úrovni Counter-Striku dlouhodobě udržitelné.

Nejtěsnějším utkáním byl s podivem souboj mezi Ninjas in Pyjamas a Liquid. Jako jediný byl ukončen po dvou mapách, na obou se však odehrálo minimálně 29 kol. Na Overpassu i Mirage byli úspěšnější Liquid a postoupili do třetího kola play-off.

Sobotní utkání BLAST Premier Fall Groups můžete sledovat na Twitchi PLAYzone.

Harmonogram BLAST Premier
Sobota 27. srpna
13:00OGAstralis
16:30Natus VincereVitality
20:00HeroicLiquid
BLAST Premier Fall Groups
BLAST Premier Fall Groups
: PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).