Přejít k hlavnímu obsahu

Sekce Entropiqu bude hrát největší ženskou ligu světa!

29. 8. 2022 | 16:16 Counter-Strike 2 Reportáž
Obřího úspěchu v neděli večer dosáhla jedna z CS:GO sekcí Entropiqu. Ženská divize Queens na čtvrtý pokus uspěla a zahraje si ligu ESL Impact, kde má šanci si zahrál o rekordní prize pool.
Entropiq Queens
Entropiq Queens
Zdroj: Entropiqteam

Před necelým půlrokem otevřela pražská organizace Entropiq dveře ženskému Counter-Striku. Management si vybral polské hráčky, jejichž jádro spolu hraje už nepřetržitě dva roky. Hlavním cílem bylo postoupit do přelomové ligy ESL Impact, která právě podnítila světové organizace naverbovat ženské týmy.

Své vlastní ženské divize tak mají Natus Vincere, FURIA, BIG, Nigma Galaxy nebo právě Entropiq. Oproti zmíněným týmům se ale česká organizace bohužel nedokázala do ESL Impact na jaře probojovat. Vedení však sestavě věřilo, nepřišla žádná změna, což nyní přináší ovoce. Ve druhé sezóně chybět nebudou.

Entropiq Queens už v první kvalifikaci do nové sezóny prošli do čtvrtfinále, kde bohužel nestačili na SUL CLAN. Další zklamání už ale hráčky nechtěly zažít a v konkurenci 20 týmů si skutečně dokráčely k postupu. V září a říjnu tak budou bojovat o kvalifikaci na světové finále, kde se mezi týmy rozdá přes 3 miliony korun.

Polská sekce české organizace však není jedinou stopou česko-slovenské doliny. Obhajovat prvenství totiž budou Nigma Galaxy s Katarínou „Kat“ Vaškovou, která byla minule nejlepší hráčkou evropské části. Navázat na ni se snažila i talentovaná Lea „Xia“ Vagová, jež ale neprošla posledními koly kvalifikace.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.