Přejít k hlavnímu obsahu

G2 i FaZe postupují, talentovaný sniper vyhlášen nejlepším hráčem

29. 8. 2022 | 19:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Nedělní program BLAST Premier Fall Groups poslal na finále podzimní série další tři mančafty. Postup nejdříve slavili FaZe, úspěchu se dočkali také Ninjas in Pyjamas a G2 Esports. Evropskému mančaftu se v nové sestavě podařilo umístit v top 6, titul nejlepšího hráče turnaje získal 17letý Ilya „m0NESY“ Osipov.
G2 slaví vítězství na BLAST Premier
G2 slaví vítězství na BLAST Premier
Zdroj: BLAST Premier (s povolením)

Rémy „XTQZZZ“ Quoniam nelhal. Ruský supertalent v barvách G2 Esports dostal víc prostoru, má volnější ruce a ukazuje se to na jeho výkonech. Během BLAST Premier Fall Groups zapsal m0NESY 1.34 HLTV Rating a byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem soutěže.

Korunu svému výkonu nasadil mladý sniper v nedělním utkání proti Vitality. Se skóre 75-49 byl hlavním důvodem, proč nakonec G2 Esports v obrovsky vyrovnané sérii zvítězili. „Chtěl jsem to, získal jsem to,“ usmíval se mladý Osipov během pozápasového rozhovoru.

Důvod k radosti měli také FaZe. Světové dvojky nastoupily proti Astralis. Poslední šanci na postup na BLAST Premier Fall Finals celek pod vedením Finna „karrigan“ Andersena využil. Rozhodnout o vítězi musela třetí mapa, kterou byl Nuke. Na něm zářil Helvijs „broky“ Saukants, jenž zaznamenal nejeden parádní highlight.

Plnou porci map viděli fanoušci i během zápasu Ninjas in Pyjamas proti Heroic. I přes nepříliš povedenou sérii ze strany Fredrika „REZ“ Sternera nakonec na postupové příčce skončili NIP.

Na BLAST Premier Fall Finals se tak ukáží OG, Natus Vincere, Team Liquid, FaZe, G2 a NIP. O dvou posledních týmech se rozhodne během BLAST Premier Fall Showdown.

Výsledky play-off BLAST Premier Fall Groups
BLAST Premier Fall Groups
BLAST Premier Fall Groups
: PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).