Přejít k hlavnímu obsahu

SOUHRN: Cryptova postoupila na Tipsport CS:GO Praha, Inside Games končí

30. 8. 2022 | 23:29 Counter-Strike 2 MČR
Otevřené kvalifikace jsou v letošní MČR sezóně minulostí, cesta do Brna však pokračuje uzavřenou částí Tipsport CS:GO Praha. Od úterý do čtvrtka hledáme čtyři týmy, které doplní již takhle napěchované složení hlavního turnaje. První den uzavřené kvalifikace nabídl čtyři zápasy, z nichž vyšla jako nejlepší Cryptova.
Pohár pro vítěze Tipsport CS:GO
Pohár pro vítěze Tipsport CS:GO
Zdroj: PLAYzone (Peter Brichta)

Cryptova - Sampi.Tipsport 2:1 (12:16, 16:5, 16:14)

Fanoušci se po rychlovce mezi eSubou a Inside Games dočkali v zápase o postup na Tipsport CS:GO Praha všech tří map. Cryptova chtěla potvrdit formu ze zápasu s eSubou, zatímco Sampi.Tipsport měli ještě v hlavách problémový mač s ING.

Na první mapě byla lepší sestava pod vedením Ladislava „GuardiaN“ Kovácse. Nuke měli SMP po většinu zápasu pod kontrolou, celý tým fraggoval a držel Cryptovu na uzdě.

Ta se ale na Dustu utrhla. Ostravský mančaft přejel soupeře, Sampi.Tipsport dosáhli na pouhých pět kol a musel rozhodnout Overpass. Ani výborná forma Matúše „Matys“ Šimka na vítězství jeho týmu nestačila, Cryptova si zajistila po třech mapách postup do hlavní části Tipsport CS:GO Praha.

Inside Games - eSuba 0:2 (0:16, 10:16)

Esubě se proti Cryptově nedařilo podle představ, na druhé straně Inside Games potrápili v prvním zápase silné Sampi.Tipsport. I tak byla „modrá krev“ v roli favorita.

Kanára na první mapě ale čekal málokdo. Esuba naprosto dominovala, Inside Games k ničemu nepustila. Na serveru se blýsknul perfektním výkonem Dominik „blogg1s“ Janita. 16 odehraných kol, 13 killů, nula smrtí.

Mirage už byla výrazně vyrovnanější. ING napodobili start do mače proti Sampi.Tipsport, drželi s eSubou krok. Jenže stejně jako ve svém úvodním špílu došel Inside Games ve druhé půli dech a prohráli 10:16. S uzavřenou kvalifikací Tipsport CS:GO Praha se tak loučí.

​Sampi.Tipsport vs. Inside Games​ 16:10

Druhý zápas skupiny B proti sobě svedl jednoho z favoritů proti největšímu outsiderovi. Sampi.Tipsport zažívají v Evropě slušné období, formu si chtějí udržet i na domácí scénu.

Proti Inside Games to nejdříve drhlo. Sampi.Tipsport se na CT straně nedařilo, ING dokázali především na začátku utkání přehrávat soupeře a drželi krok. Druhá polovina už však byla v režii Sampi.Tipsport, kteří prohráli v útoku pouhá tři kola a nastoupí proti Cryptově v souboji vítězů.

eSuba vs. Cryptova 10:16

Týmy se pro úvodní zápas rozhodly zvolit Inferno, které z úvodu více sedělo Cryptově. Esubě ale šlapala hra s AWP, celkově nasbírali blogg1s a M1key za tuto mapu 18 AWP killů. Mnoho dalších pozitiv se ale na hře modré krve najít nedalo, ostravský celek totiž hrál ve velké pohodě a hráči se nebáli krásných sebevědomých akcí. Nejvíce to pálilo Zyoredovi, jenž svůj tým dovedl 29 killy o krůček blíže k hlavnímu turnaji.

Úterý bude ve znamení programu skupiny B. Do ní šéf projektu nalosoval favorizované týmy eSuba a Sampi.Tipsport, kteří budou s novými tvářemi v sestavě usilovat o postup do hlavní části. Na papíře by jejich největším rivalem měla být Cryptova, která už má na kontě nejeden skalp a potřebuje uspět v boji o postup na finále Tipsport MČR CS:GO. Čtveřici týmů doplňují Inside Games, jenž budou zřejmě za outsidera skupiny, ale důležitost turnaje by je mohla vybičovat k parádním výkonům. Nikdo nemá nic jistého.

Sestavy
eSubaSampi.TipsportCryptovaInside Games
 Česká republika blogg1s
 Česká republika Pechyn
 Česká republika Levi
 Slovensko luko
 Slovensko M1key
 Česká republika desty
 Slovensko GuardiaN
 Slovensko MATYS
 Slovensko sAvana1
 Slovensko T4gg3D
 Česká republika HONES
 Česká republika bfull
 Česká republika kinzo
 Slovensko MAXX
 Slovensko zyored
 Česká republika beryP
 Česká republika PR
 Česká republika replay
 Česká republika Shinkyy
 Slovensko SMK
 Slovensko BeeDy
 Slovensko Asccorr
 Slovensko m0nsterr
 Slovensko Foggy

Uzavřená kvalifikace se hraje formátem GSL skupin, kde je k postupu potřeba dvakrát zvítězit, dvě prohry naopak znamenají konečnou. V úterý proběhnou jak úvodní BO1 duely skupiny B, tak i následné souboje o první a poslední místo skupiny. Půjde tedy o hodně, každý bude chtít urvat postup už v prvním dni! Po středečním dění ve skupině A pak ve čtvrtek proběhnou dva decidery, které celou kvalifikaci uzavřou.

Všechny zápasy jsou živě vysílané na Twitchi PLAYzoneCZ, připravené máme i soutěže, tak doraz za námi!

Harmonogram úterý 30. srpna
Úterý 30. srpna
14:30 Česká republika eSuba10:16 Česká republika CryptovaBO1Detail
16:00 Slovensko Sampi.Tipsport16:10 Slovensko Inside GamesBO1Detail
17:30 Česká republika eSuba2:0 Slovensko Inside GamesBO3Detail
21:00 Česká republika Cryptova2:1 Slovensko Sampi.TipsportBO3Detail
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.