Přejít k hlavnímu obsahu

Desítka na mistrovství světa. Nechybí korejská špička ani vládci Evropy

31. 8. 2022 | 10:31 League of Legends Zajímavost
Prvních deset týmů má jistou účast na letošním světovém šampionátu v League of Legends. V boji o jednu z nejslavnějších trofejí esportu nebudou chybět T1 v čele s Fakerem, čínští Top Esports či G2 Esports reprezentující LEC. Na Worlds se kvalifikuje ještě dalších čtrnáct celků.
EDG, šampioni Worlds 2021
EDG, šampioni Worlds 2021
Zdroj: Riot Games (s povolením)

LEC

Nešťastná kvalifikační procedura v LEC zajistila G2 Esports hned po konci základní části soutěže postup na Worlds. Rogue si místo vybojovali v BO5 proti MAD Lions. Ti mohli po výhře G2 nad Misfits plánovat cestu do Mexika. O čtvrtý evropský slot na Worlds se porvou Misfits a Fnatic.

LCK

Korea bude stejně jako každý rok patřit mezi největší favority. První dva fleky na Worlds pro sebe uzmuli šampioni jarního splitu T1 a vítězové letní části sezóny Gen.G. Nejlepší tým z regionálního finále postoupí přímo do hlavní soutěže, poražený finalista začne v Play-In. Ve hře jsou DRX, DWG KIA, KT Rolster a Liiv Sandbox.

LPL

Také v Číně je známa dvojice postupující přímo do základních skupin. Finalisté JDG a TES nebudou v USA chybět. Stejně jako v Koreji, i v LPL se o další dvojici rozhodne během Regional Finals, tentokrát mezi RNG, EDward Gaming, Victory Five a LNG Esports.

LCS

Pro LCS jsou letošní Worlds speciální. Mistrovství světa se vrací do Ameriky a pro organizace je možnost ukázat se před domácími fanoušky vším. Své šance se chopili 100Thieves a Cloud9. O třetí místenku si to rozdají TSM, Evil Geniuses, CLG a Team Liquid.

G2 Esports nebudou na Worlds chybět
G2 Esports nebudou na Worlds chybět
: Michal Konkol/Riot Games

Momentálně posledním mančaftem, jenž se kvalifikoval do Play-In Stage letošních Worlds, jsou Isurus z Latinské Ameriky. Ti si zajistili postup titulem v LLA.

Přímo do základních skupin kromě čtyř hlavních regionů postoupí také vítěz PCS (Taiwan, Hong Kong, Macao, jihovýchodní Asie) a VCS (Vietnam). V Play-In se ukáží také druhé seedy z PCS a VCS se šampiony z Brazílie, Japonska, Oceánie a Turecka. Do základních skupin postoupí čtyři nejlepší z Play-In.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).