Přejít k hlavnímu obsahu

SHRNUTÍ: ENTERPRISE postupují na Tipsport CS:GO Praha. EIQ Prague čeká decider

31. 8. 2022 | 23:00 Counter-Strike 2 MČR
Soutěž Tipsport CS:GO Praha v úterý odstartovala uzavřenou kvalifikaci. Překvapením byl postup Cryptovy, která skolila eSubu i Sampi.Tipsport, outsideři jménem Inside Games naopak nepřekvapili a šli z kola ven. Jak dopadne středeční skupina A? Dočkáme se šokujících výsledků?
Medaile Tipsport MČR CS:GO
Medaile Tipsport MČR CS:GO
Zdroj: PLAYzone

​Entropiq Prague vs. ENTERPRISE​ 1:2 (10:16, 19:17, 12:16)

Nejočekávanější zápas dne začal na mapě Nuke. Volba Entropiq Prague zprvu vypadala bolestivě, protože soupeř šel do rychlého vedení 7:1. Leckr ale našel na soupeře recept a 6 bodů za útok není na Nuke zrovna málo. ENTERPRISE ale ve své jízdě pokračovali i po změně stran, system předvedl další ze svých klíčových clutchů a rázem měli 8 šancí na ukončení mapy. Nakonec vyšla ta čtvrtá, kde EP stačilo jedno jediné AK-47.

Pokračování na Infernu začalo pro ENTERPRISE tam, kde skončil Nuke. Tentokrát to ale nebyla h4rnova show, jako minule, a tak EIQ měli šanci korigovat skóre. Za obranu uhráli 7 bodů a po změně stran se především díky kouzelníkovi xicozovi chopili tempa. EP opět povstali, ale za stavu 15:14 h4rn si nechal brokovnici na úkor AWP a to bylo osudové. EIQ Prague zvládli prodloužení a rozhodnout musela Mirage.

Na decider vlétl opět h4rn 4 killy v pistolkách, pro ENTERPRISE byla klíčová hlavně série 7 vyhraných kol v řadě. Na druhou stranu, 6 bodů za útočnou stranu bylo pro Entropiq Prague nadějných. Z obou celků hráči i v pozdních hodinách předváděli parádní akce i občasná zakopnutí. Když ale svítilo skóre 12:12, EP kopli do vrtule a v rychlém tempu zápas ukončili. Za zmínku stojí nová posila system, jehož impact byl dnes úžasný.

​Universe vs. Team NARCIS​ 2:1 (11:16, 16:6, 16:14)

BO3 série začala mapou Inferno, kde NARCIS chtěli navázat na zlepšený výkon proti ENTERPRISE. Nikdo ze soupeřova týmu přehnaně nezářil a Narcisové měli týmově navrch. Diváci se dočkali dokonce back-to-back ace v podání zástupců obou týmů, šťastnější však byl OxidE, jehož Team NARCIS šel do vedení. Šlo se na Ancient, u něhož Universe moc dobře věděli, co dělají. Podařilo se jim dokonce vyhrát T stranu a za obranu už to bylo jen čisté dohrání bez ztráty jakéhokoliv kola. Rozhodnout se muselo na Overpassu.

Třetí mapa nabídla všechno, co zápas týmů této úrovně nabídnout může. Vše se přelévalo ze strany na stranu, nikdo ani jednou nezískal více než tři body v řadě. Když hráč jednoho týmu předvedl play, tak konkurent z tábora soupeře dokázal znovu převážit misky vah na svou stranu. Až na vůbec poslední akci. Už to vypadalo na prodloužení, ale za stavu 15:14 vykouzlil Darber nádherné čtyři killy a zachránil svůj tým.

​ENTERPRISE vs. Team NARCIS​ – 16:9

Druhý zápas dne, druhý parádní výkon zahraničního AWP hráče. Ještě než započala h4rnova dominance, tak Team NARCIS vstoupil na Inferno vyhranými třemi koly. To ale bylo v jeho podání za T stranu všechno. ENTERPRISE roztočili svá kola, sám bulharský sniper za první polovinu nasázel 19 killů s AWP! Ve své jízdě pokračoval i po změně stran, ale v mnoha případech chyběl EP krůček k výhře kola a Narcisové začali snižovat. Jejich číslo se ale zastavilo na 9, zatímco počet h4rnových killů na 40. Neuvěřitelný výkon!

​Entropiq Prague vs. Universe​ – 16:12

Úterní program začal mapou Overpass, otěží se za T stranu chopili Universe. Entropiq Prague těsně prohráli první kolo a soupeř se rozjel k parádnímu vedení 9:1. Po jedné z pauz se ale podařilo obranu zalepit a ještě skóre dramatizovat. Po změně stran Universe vyhráli i druhé pistolky, ale jediné AK v rukou xicoze přeneslo momentum na stranu pražského celku. Universe za obranu chyběla struktura a soupeř už neztratil jediné kolo! Comebacku vévodily výkony zahraničních hráčů, sesL dokonce nastřílel 20 AWP killů.

Sestavy týmů ve skupině A
ENTERPRISEEntropiq PragueTeam NARCISUniverse
 Slovensko The eLiVe
 Česká republika manguss
 Rumunsko Blytz
 Bulharsko h4rn
 Slovensko system
 Dánsko SandeN
 Česká republika leckr
 Česká republika AJTT
 Česká republika MoriiSko
 Rakousko sesL
 Makedonie xicoz
 Srbsko Feedme
 Slovensko OxidE
 Slovensko DALIEN
 Slovensko Feki
 Slovensko heikkoL
 Česká republika majky
 Slovensko NIO
 Česká republika Darber
 Česká republika twist
 Česká republika zur1s
 Česká republika KWERTZZ
 Slovensko Adejis
 Slovensko hypo

Největším kandidátem na výhru skupiny je smečka ENTERPRISE. 60. nejlepší tým světa ale nedávno přivítal nového hráče i kouče, takže forma určitě ještě nebude stoprocentně vyladěná. Nejvíce se toho budou pokoušet využít Entropiq Prague, kteří jsou spolu s EP žhavými aspiranty na postup do hlavního turnaje.

Jak nám ale ukázalo úterní dění, nikdo nedostane nic zadarmo, proti BNE a TITANS si chce zahrát každý! Prvkem s největším potenciálem na překvapení bude v této skupině nová sestava Universe. Čtveřici účastníků doplňuje Team NARCIS, od kterého málokdo bude něco očekávat, a právě to bude jeho síla!

Uzavřená kvalifikace se hraje GSL skupinami, kde je k postupu potřeba dvakrát zvítězit, dvě prohry naopak znamenají konečnou. Většina dění skupiny A proběhne ve středu, kdy poznáme vítěze skupiny i tým, který se s námi rozloučí. Jenom decider o poslední postupové místo do hlavního turnaje Tipsport CS:GO Praha proběhne ve čtvrtek. Úvodní duely budou nevyzpytatelné díky BO1, všechno ostatní se ale hraje už jako BO3.

Všechny zápasy jsou živě vysílané na Twitchi PLAYzoneCZ, připravené máme i soutěže, tak doraz za námi!

Harmonogram středy 31. srpna
14:30 Česká republika Entropiq Prague16:12 Česká republika UniverseBO1Detail
16:00 Slovensko ENTERPRISE16:9 Slovensko Team NARCISBO1Detail
17:30 Česká republika Universe2:1 Slovensko Team NARCISBO3Detail
21:00 Česká republika Entropiq Prague1:2 Slovensko ENTERPRISEBO3Detail
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.